Kantoor Strukton in Utrecht

FIOD doet inval bij Strukton vanwege metroproject Riyad

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een inval gedaan bij bouwbedrijf Strukton. Aanleiding is een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad waar het dochterbedrijf van het beursgenoteerde concern Oranjewoud aan meebouwt.

Strukton laat weten volledig mee te werken aan het onderzoek. Het is niet direct duidelijk of de FIOD stukken heeft meegenomen bij de inval.

Strukton maakt deel uit van een consortium dat een onbemand metrosysteem aanlegt van in totaal 176 kilometer lang met 87 stations. Het gaat om ‘s werelds langste metrosysteem in ontwikkeling. Strukton bouwt mee aan drie van de zes metrolijnen. De totale waarde van dat project is zes miljard euro, het aandeel van Strukton is één miljard euro.

Consortium

Het consortium, dat onder de naam FAST gaat, bestaat naast Strukton verder uit Alstom, Samsung, Setec, Typsa, FCC en Freyssinett. Het is onduidelijk of de FIOD ook bij andere partijen uit het consortium invallen heeft gedaan.

De Arriyadh Development Authority (ADA) gunde in 2013 het FAST één van de drie contracten gegund voor de bouw van de metro Riyad. Het contract omvat het ontwerp en de bouw van de lijnen 4 (geel), 5 (groen) en 6 (paars) met in totaal 25 stations. De bouw betreft 64,6 kilometer spoor waarvan 29,8 kilometer viaduct, 26,6 kilometer ondergronds spoor en 8,2 kilometer bovengronds spoor.

Bron: ANP

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.