Kantoor ProRail Tulpenburgh Utrecht

Stoelendans in directie ProRail

Bij ProRail vinden enkele directiewisselingen plaats. Dit wordt gedaan, omdat er per 1 februari een nieuwe afdeling start waarin technologievernieuwing, innovatie en daaraan gerelateerde procesvernieuwing worden samengebracht. Deze afdeling zal door Karel van Gils worden geleid die nu nog directeur Assetmanagement is.

De nieuwe afdeling wordt opgericht om nog meer te focussen op het verder verbeteren van de railinfrastructuur. Van Gils zal in eerste instantie als kwartiermaker leiding gaan geven aan deze afdeling, waarbij nog meer aandacht zal zijn op het verder verbeteren van de spoorinfrastructuur. De implementatie van ERTMS en de afdeling Innovatie zijn hier in ieder geval onderdeel van.

Van Gils gaat bovengenoemde werkdomeinen verder onderzoeken en de ambitie en doelstellingen uit te werken. Daarbij is er speciale aandacht voor de manier waarop deze afdeling de essentiële samenwerking met de bestaande bedrijfseenheden Assetmanagement, Projecten en ICT zal invullen.

Overstap

Vanwege het vertrek van Karel van Gils zal directeur Wouter van Dijk hem opvolgen als directeur Assetmanagement met als primaire focus de dagelijkse operatie, de ingezette verbeterslagen en de vervangingsopgave. Van Dijk is nu nog directeur Vervoer en Dienstregeling. “Ik ben heel trots op alle prestaties die de afdeling Vervoer en Dienstregeling de afgelopen jaren heeft neergezet en op de manier van samenwerken met alle collega’s. Ik heb tegelijkertijd veel zin in mijn overstap. Handen uit de mouwen, scherpte en transparantie”, aldus van Dijk.

Directeur Dimitri Kruik volgt vanaf februari Wouter van Dijk op en wordt directeur Vervoer en Dienstregeling. De maand februari zal worden gebruikt voor een zorgvuldige overdracht, waarbij ook invulling zal worden gezocht voor Procurement en het zbo-traject. Dimitri: “Ik ben heel trots op onze Procurement-organisatie en vind dit een geweldig mooie stap waar ik veel zin in heb”.

Algemeen directeur Pier Eringa: “Met deze ambitie en wijzigingen maken we ProRail klaar om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit van Nederland. Ik wens Karel, Wouter en Dimitri veel succes.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Stoelendans in directie ProRail”

Sybo Schouwstra|17.01.19|19:27

Graag wil ik persoonlijk Karel van Gils feliciteren met deze stap in zijnloopbaan. Ik zou dus graag willen beschikken over zijn mailadres. Sybo Schouwstra Mail:syboriet@telfort.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.