Zili Li is benoemd tot professor Railsystemen en Monitoring aan de TU Delft

TU Delft benoemt Zili Li tot professor Railsystemen en Monitoring

De Technische Universiteit Delft heeft Zili Li benoemd tot professor Railsystemen en Monitoring bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG). Li geeft donderdag zijn intreerede.

Li richt zich nadrukkelijk op het valideren en optimaliseren van numerieke modellen door experimenten uit te voeren in het spoor en in een van de laboratoria van de universiteit. Hij maakt daarbij onder andere gebruik van een bijzondere proefopstelling in de kelder van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Met een ‘wiel-railopstelling’ kan Li in deze ruimte versneld de slijtage van zowel de wielen van een trein als aan het spoor zelf testen. Een week op deze testbaan staat volgens de wetenschappers van CiTG gelijk aan een jaar proeven uitvoeren in het reguliere spoor.

Dr. Track

Li is de grondlegger van het DrTrack-monitoringssysteem dat de kwaliteit van het spoor bepaalt. Inmiddels is deze technologie verder ontwikkeld naar een methode om het spoor contactloos te monitoren met behulp van een Laser Doppler Vibrometer (LDV).

Bijzonder aan de expertise van Li is volgens de TU Delft dat hij zowel ‘de fysische fenomenen en de wetenschappelijke theorie en engineering’ aan elkaar weet te koppelen. “Hiermee verbindt hij de twee werelden van wiel en spoorstaaf”, aldus de universiteit.

Lees ook:

Jonge spoorprofessionals ‘managen’ eigen project in testtrein

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TU Delft benoemt Zili Li tot professor Railsystemen en Monitoring | SpoorPro.nl
Zili Li is benoemd tot professor Railsystemen en Monitoring aan de TU Delft

TU Delft benoemt Zili Li tot professor Railsystemen en Monitoring

De Technische Universiteit Delft heeft Zili Li benoemd tot professor Railsystemen en Monitoring bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG). Li geeft donderdag zijn intreerede.

Li richt zich nadrukkelijk op het valideren en optimaliseren van numerieke modellen door experimenten uit te voeren in het spoor en in een van de laboratoria van de universiteit. Hij maakt daarbij onder andere gebruik van een bijzondere proefopstelling in de kelder van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Met een ‘wiel-railopstelling’ kan Li in deze ruimte versneld de slijtage van zowel de wielen van een trein als aan het spoor zelf testen. Een week op deze testbaan staat volgens de wetenschappers van CiTG gelijk aan een jaar proeven uitvoeren in het reguliere spoor.

Dr. Track

Li is de grondlegger van het DrTrack-monitoringssysteem dat de kwaliteit van het spoor bepaalt. Inmiddels is deze technologie verder ontwikkeld naar een methode om het spoor contactloos te monitoren met behulp van een Laser Doppler Vibrometer (LDV).

Bijzonder aan de expertise van Li is volgens de TU Delft dat hij zowel ‘de fysische fenomenen en de wetenschappelijke theorie en engineering’ aan elkaar weet te koppelen. “Hiermee verbindt hij de twee werelden van wiel en spoorstaaf”, aldus de universiteit.

Lees ook:

Jonge spoorprofessionals ‘managen’ eigen project in testtrein

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.