Walter Etty, foto: Bert Muller

Walter Etty wordt nieuwe voorzitter Rover

Walter Etty wordt de nieuwe voorzitter van Rover. Huidige voorzitter Arriën Kruyt vertrekt na acht jaar vanwege het verstrijken van de maximale zittingstermijn. De reizigersvereniging kiest zaterdag 26 mei officieel een nieuwe voorzitter. Etty is de enige kandidaat.

Etty werkt onder meer als organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij was meerdere malen betrokken bij adviestrajecten voor de ondernemingsraad van NS en hij was voorzitter van het door Rover geïnitieerde project Samen op Reis. Tussen 1980 en 1990 was Etty wethouder van financiën van Amsterdam.

Roerige tijd

De nieuwe voorzitter treedt aan in een roerige tijd voor Rover. Volgens de reizigersorganisatie staat de vereniging vanwege de veranderende maatschappij en het dalend ledental aan de vooravond van een noodzakelijke transitie. Het algemeen bestuur verwacht samen met de beoogde nieuwe voorzitter van het transitieproces een succes te kunnen maken. De voorzitter wordt benoemd voor de periode van één jaar. Binnen deze termijn moet het transitieproces voltooid zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.