Spoorwegovergang

Vialis wil Railway Systems verkopen

Vialis Railway Systems gaat waarschijnlijk naar het Duitse Pintsch Bamag, een dochteronderneming van Schaltbau Holding. De bedrijven zijn op dit moment in onderhandeling over een overname. Vialis wil de railactiviteiten afstoten en zich meer richten op mobiliteitsoplossingen op de weg en het water.

Vialis Railway Systems (leverancier van spoorwegproducten) wordt onderdeel van een groep die zich concentreert op producten op het gebied van spoorweginfrastructuur. Pintsch Bamag wil een van de drie belangrijkste leveranciers op dit gebied worden in Europa.

Mobiliteitsoplossingen

Alle medewerkers blijven in dienst en de productielocatie blijft Houten. Vanaf maart 2013 zal Vialis Railway Systems onder een andere, nog nader te bepalen, naam opereren. Voor klanten heeft de overname verder geen gevolgen.

Directeur Jan-Hendrik Sweers vanVialis: “De focus van Vialis ligt op mobiliteitsoplossingen op de weg en het water in Nederland en België. Wij bieden oplossingen om de doorstroming en bereikbaarheid van onze steden, regio’s en economische knooppunten te verbeteren. Onze opdrachtgevers vragen steeds meer totaaloplossingen.”

Overeenstemming

Vialis en Pintsch Bamag hopen op korte termijn volledige overeenstemming te bereiken over de verkoop van de aandelen. Vialis stelt dat de overname voor de ongeveer 75 medewerkers feitelijk niets zal veranderen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.