Tram 19 naar TU Delft pas na zomer 2025 operationeel

Werkzaamheden tram 19 TU Delft
Tram 19 stopt vanaf de tweede helft van 2025 bij vier haltes op de TU Delft Campus

Er is een nieuwe planning voor de werkzaamheden aan tramlijn 19 op de TU Delft Campus. Dat meldt Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Het project werd in 2023 stilgelegd, maar nu lijkt het erop dat de tramlijn na de zomer van 2025 volledig operationeel kan zijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

4 reacties op “Tram 19 naar TU Delft pas na zomer 2025 operationeel”

A C F Sierts|20.02.24|13:03

Blunderput tram 19 deel zoveel. Het houdt maar niet op. De totale incompetentie van de overheid als systeemverantwoordelijke. Of het nu de HSL-Zuid, de Hoekse Lijn, lightrail of een ordinaire tramlijn is: alles, alles, ALLES gaat fout. En blijft fout gaan. Steeds waar weer. Tientallen & honderden miljoenen Euro’s aan belastinggeld verdampen in deze totaalwaanzin.

En de reiziger ?

Huh, waazdah ? Het ging toch om geldverdienen? De klant ? Die is niet relevant.

Marc Busio|21.02.24|10:46

Daar heb ik niets aan toe te voegen. Alleen dat ik betwijfel of er dit jaar uberhaupt nog techneuten op die tram kunnen stappen om naar hun universiteit te reizen. Sterker nog, ik betwijfel sowieso of techneuten wel met een tram willen reizen. Die rijden veel liever in een auto of op een motor. Ze hebben over het algemeen eigenlijk niets met openbaar vervoer op. Misschien is dat er wel de oorzaak van dat de bemoeienis van allerlei niet-technisch geschoolden bij dit soort projecten zo dominant is

Illya Vaes|21.02.24|14:25

Kennelijk wordt de lijn bij de HERaanleg ook nog stilzwijgend een stuk ingekort – want de al gereedzijnde huidige baan ligt tot en met de kruising met de Heertjeslaan (https://www.google.nl/maps/@51.9883759,4.3822738,3a,60y,334.85h,83.64t/data=!3m6!1e1!3m4!1sj15UZt3wd8uTWLnQwdH1pA!2e0!7i16384!8i8192).
Daar horen we weer niets over – stond niet in het bewerkte persbericht?
Hoe onze voorvaderen toch in vredesnaam hele spoorlijnen in een jaar uit de grond stampten (zonder groot materieel van nu)?

asierts|21.02.24|14:51

@Marc: komt u nog uit het pre-OVS-kaart-tijdperk ???

Studenten reizen – naast de fiets – massaal met het OV. Dat geldt ook voor techniekstudenten. Een korte blik op wikipedia leert bovendien dat juist de Delfse studenten de lijn over de Mekelweg wensten, ipv buiten het TU-terrein om. Ook prof Hansen (CT) heeft daar voor geknokt.
Waar het hier grandioos fout is gegaan is de onkundige regie bij overheidsorgaan Metropoolregio Haaglanden. Onder HTM-regie had de tram 100% sure al jaren gereden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tram 19 naar TU Delft pas na zomer 2025 operationeel | SpoorPro.nl

Tram 19 naar TU Delft pas na zomer 2025 operationeel

Werkzaamheden tram 19 TU Delft
Tram 19 stopt vanaf de tweede helft van 2025 bij vier haltes op de TU Delft Campus

Er is een nieuwe planning voor de werkzaamheden aan tramlijn 19 op de TU Delft Campus. Dat meldt Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Het project werd in 2023 stilgelegd, maar nu lijkt het erop dat de tramlijn na de zomer van 2025 volledig operationeel kan zijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

4 reacties op “Tram 19 naar TU Delft pas na zomer 2025 operationeel”

A C F Sierts|20.02.24|13:03

Blunderput tram 19 deel zoveel. Het houdt maar niet op. De totale incompetentie van de overheid als systeemverantwoordelijke. Of het nu de HSL-Zuid, de Hoekse Lijn, lightrail of een ordinaire tramlijn is: alles, alles, ALLES gaat fout. En blijft fout gaan. Steeds waar weer. Tientallen & honderden miljoenen Euro’s aan belastinggeld verdampen in deze totaalwaanzin.

En de reiziger ?

Huh, waazdah ? Het ging toch om geldverdienen? De klant ? Die is niet relevant.

Marc Busio|21.02.24|10:46

Daar heb ik niets aan toe te voegen. Alleen dat ik betwijfel of er dit jaar uberhaupt nog techneuten op die tram kunnen stappen om naar hun universiteit te reizen. Sterker nog, ik betwijfel sowieso of techneuten wel met een tram willen reizen. Die rijden veel liever in een auto of op een motor. Ze hebben over het algemeen eigenlijk niets met openbaar vervoer op. Misschien is dat er wel de oorzaak van dat de bemoeienis van allerlei niet-technisch geschoolden bij dit soort projecten zo dominant is

Illya Vaes|21.02.24|14:25

Kennelijk wordt de lijn bij de HERaanleg ook nog stilzwijgend een stuk ingekort – want de al gereedzijnde huidige baan ligt tot en met de kruising met de Heertjeslaan (https://www.google.nl/maps/@51.9883759,4.3822738,3a,60y,334.85h,83.64t/data=!3m6!1e1!3m4!1sj15UZt3wd8uTWLnQwdH1pA!2e0!7i16384!8i8192).
Daar horen we weer niets over – stond niet in het bewerkte persbericht?
Hoe onze voorvaderen toch in vredesnaam hele spoorlijnen in een jaar uit de grond stampten (zonder groot materieel van nu)?

asierts|21.02.24|14:51

@Marc: komt u nog uit het pre-OVS-kaart-tijdperk ???

Studenten reizen – naast de fiets – massaal met het OV. Dat geldt ook voor techniekstudenten. Een korte blik op wikipedia leert bovendien dat juist de Delfse studenten de lijn over de Mekelweg wensten, ipv buiten het TU-terrein om. Ook prof Hansen (CT) heeft daar voor geknokt.
Waar het hier grandioos fout is gegaan is de onkundige regie bij overheidsorgaan Metropoolregio Haaglanden. Onder HTM-regie had de tram 100% sure al jaren gereden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.