Zuidasdok

‘Metrospoor Amsterdam verzakte door combinatie insluiting en intrillen damwanden’

Een stuk metrospoor is verzakt na werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid. Kenneth Steffers / SpoorPro.nl

De metro’s rijden weer op volle sterkte over het metrospoor bij station Amsterdam Zuid, dat laat Michiel Jonker, woordvoerder Zuidasdok, weten. Door een verzakking van één van de twee metrosporen moest er afgelopen dinsdag halsoverkop een spoor buitendienst worden gesteld. Daardoor kon de metro minder frequent rijden. De verzakking is inmiddels aangepakt.

“Het spoor is weggehaald om te kijken wat er precies aan de hand was”, ligt Jonker toe. Vermoedelijk is de spoorverzakking een combinatie van twee factoren, zo legt Jonker uit. “Waarschijnlijk was er sprake van een insluiting uit het verleden, die door onze werkzaamheden met intrillen van damwanden een effect heeft gegeven.”

Verzakkingen van het metrospoor komen volgens Jonker niet heel vaak voor. “Wel is het zo dat een spoor in de loop der jaren altijd wel een beetje zakt en dat je dat eens in de zoveel tijd weer aanpakt”, aldus Jonker.

“Monitoring vindt altijd plaats bij de werkzaamheden om te kijken of er effecten zijn op de bodem”. Het verzakte spoor kwam deze keer dan ook aan het licht dankzij het monitoringssysteem. Jonker tot slot: “Het dakdeel van de Brittenpassage dat al in de grond zit, was in goede staat, zo hebben we de verzakking kunnen constateren.”

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

U bent ingelogd als ""

Indien dit onjuist is, kunt u uitloggen.

Nog maximaal tekens

‘Metrospoor Amsterdam verzakte door combinatie insluiting en intrillen damwanden’ | SpoorPro.nl
Zuidasdok

‘Metrospoor Amsterdam verzakte door combinatie insluiting en intrillen damwanden’

Een stuk metrospoor is verzakt na werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid. Kenneth Steffers / SpoorPro.nl

De metro’s rijden weer op volle sterkte over het metrospoor bij station Amsterdam Zuid, dat laat Michiel Jonker, woordvoerder Zuidasdok, weten. Door een verzakking van één van de twee metrosporen moest er afgelopen dinsdag halsoverkop een spoor buitendienst worden gesteld. Daardoor kon de metro minder frequent rijden. De verzakking is inmiddels aangepakt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.