SpoorProTV met Wim Eilert

SpoorProTV: op welke spoordossiers zal de nieuwe staatssecretaris zich storten?

Nu het nieuwe kabinet is beëdigd kan de nieuwe staatssecretaris Vivianne Heijnen aan de slag met verschillende spoordossiers. Welke projecten en programma’s verdienen de komende jaren aandacht? Daar gaat Wijnand Veeneman, onderzoeker openbaar vervoer bij de TU Delft, woensdagmiddag dieper op in tijdens de uitzending van SpoorProTV.

Welke taak ligt er voor haar op het gebied van het bevorderen van internationaal spoorvervoer? En op wat voor manier zal zij inspelen op het negatief effect dat coronapandemie nog heeft op het aantal treinreizigers? Veeneman zal zijn licht laten schijnen over deze onderwerpen.

Botsing tussen metro en aanhanger

Verder zijn er in de uitzending beelden te zien van een botsing woensdagochtend vroeg tussen een metro van de RET en een aanhanger. Het ongeluk gebeurde op een overweg in de Rotterdamse wijk Ommoord. Niemand raakte gewond, maar de botsing leverde wel schade op aan het spoor en vertraging voor de reizigers.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere twee weken op woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.