ontspoorde tram Uithoflijn

Schade bovenleiding legt tramverkeer Utrechtse Uithoflijn plat

Schade aan een bovenleiding zorgt ervoor dat ook donderdag geen trams kunnen rijden op de Utrechtse Uithoflijn. Dat meldt vervoerder U-OV. Dinsdagochtend rond 11.00 uur ontspoorde een tram vlakbij het stadion van FC Utrecht na een aanrijding met een bestelbus.

Het tramverkeer werd dinsdag door U-OV voor onbepaalde tijd stilgelegd. De bovenleiding raakte zwaar beschadigd bij de ontsporing en de Herculeslaan was volledig geblokkeerd door de tram. Het wegverkeer moest worden omgeleid.

Remise

Volgens een politiewoordvoerder raakte er niemand gewond. Tegen de avond kon het tramstel op een dieplader worden getakeld en afgevoerd naar de remise voor herstel. Woensdag wordt nog gewerkt aan het herstellen van de bovenleiding en de weg en bermen. Tramvervoer op lijn 22 tussen de Uithof en Utrecht Centraal is daardoor nog niet mogelijk. Reizigers kunnen gebruikmaken van vervangend busvervoer of de reguliere buslijnen.

Naast lijn 22 ervaren ook andere tramverbindingen hinder door de ontsporing. Zo stopt lijn 41 niet bij de haltes Laan van Maarschalkerweerd, Stadion Galgenwaard, Diakonessehuis-Zuid en Rubenslaan vanwege herstelwerkzaamheden aan de weg.

Bekijk hier de beelden van de ontspoorde tram:

Update: donderdag 10.15 uur

Lees ook: Tram op Uithoflijn ontspoord na aanrijding met bestelbus

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schade bovenleiding legt tramverkeer Utrechtse Uithoflijn plat | SpoorPro.nl
ontspoorde tram Uithoflijn

Schade bovenleiding legt tramverkeer Utrechtse Uithoflijn plat

Schade aan een bovenleiding zorgt ervoor dat ook donderdag geen trams kunnen rijden op de Utrechtse Uithoflijn. Dat meldt vervoerder U-OV. Dinsdagochtend rond 11.00 uur ontspoorde een tram vlakbij het stadion van FC Utrecht na een aanrijding met een bestelbus.

Het tramverkeer werd dinsdag door U-OV voor onbepaalde tijd stilgelegd. De bovenleiding raakte zwaar beschadigd bij de ontsporing en de Herculeslaan was volledig geblokkeerd door de tram. Het wegverkeer moest worden omgeleid.

Remise

Volgens een politiewoordvoerder raakte er niemand gewond. Tegen de avond kon het tramstel op een dieplader worden getakeld en afgevoerd naar de remise voor herstel. Woensdag wordt nog gewerkt aan het herstellen van de bovenleiding en de weg en bermen. Tramvervoer op lijn 22 tussen de Uithof en Utrecht Centraal is daardoor nog niet mogelijk. Reizigers kunnen gebruikmaken van vervangend busvervoer of de reguliere buslijnen.

Naast lijn 22 ervaren ook andere tramverbindingen hinder door de ontsporing. Zo stopt lijn 41 niet bij de haltes Laan van Maarschalkerweerd, Stadion Galgenwaard, Diakonessehuis-Zuid en Rubenslaan vanwege herstelwerkzaamheden aan de weg.

Bekijk hier de beelden van de ontspoorde tram:

Update: donderdag 10.15 uur

Lees ook: Tram op Uithoflijn ontspoord na aanrijding met bestelbus

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.