Brand bij metrostation Oostplein in Rotterdam, foto: GinoPress

Reizigers ademen rook in bij brand metrostation Oostplein

Door een brand in een stroomverdeler op metrostation Oostplein in Rotterdam hebben metropassagiers maandag rook ingeademd. Ongeveer 25 mensen werden onderzocht door ambulancepersoneel, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Zij konden allemaal op eigen kracht het station verlaten en werden buiten opgevangen door hulpdiensten.

Volgens de woordvoerder was de brand snel onder controle, maar kwam er wel veel rook vrij. Medewerkers van de metrovervoerder RET sloten direct de stroom af, waardoor het vuur doofde.

Metro- en tramverkeer gestremd

Het metroverkeer rond station Oostplein is voorlopig gestremd. Ook de trams die bovengronds langs het station komen, kunnen er voorlopig niet langs vanwege alle hulpdiensten die hun voertuigen op de weg hebben geparkeerd.

Twee weken geleden moesten in Rotterdam ook al metrostations worden ontruimd. Dat gebeurde nadat er rook vrijkwam toen een voertuig stilviel op station Dijkzigt. In januari was er kortsluiting in een metro bij station Marconiplein, waardoor enkele uren geen metroverkeer mogelijk was tussen Schiedam Centrum en Coolhaven.

(Bron: ANP)

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.