Vernieuwde Utrechtse tramlijn rijdt vanaf 3 januari naar Nieuwegein

Fotograaf noemen: Rick Huisinga

Het nieuwe jaar begint met een opsteker voor U-OV en het trambedrijf van de provincie Utrecht. De gefaseerde exploitatie van de vernieuwde SUNIJ-lijn gaat op zondag 3 januari 2021 van start. Eerder werd er rekening mee gehouden dat de indienststelling van het traject tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein-Zuid tot uiterlijk eind januari kon duren. Het traject naar IJsselstein volgt naar verwachting eind februari.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “Vernieuwde Utrechtse tramlijn rijdt vanaf 3 januari naar Nieuwegein”

Pat Rick|04.01.21|15:26

Laat de lijn naar IJsselstein voorlopig het laatste project zijn, want project doen kan Utrecht niet. Zie ook het debacle met de Uithoflijn (die daarom niet meer zo genoemd wordt). CS kan nog met 40% groeien tot 100 miljoen reizigers, dus een tweede IC-station is echt niet nodig.
De 100duizend woningen moeten anders gerealiseerd worden dan Leidsche Rijn. Kijk naar Japan of Singapore, hoe ze daar veel meer mensen kwijt kunnen en snel OV kunnen geven ipv hitte-eilanden van huizen maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vernieuwde Utrechtse tramlijn rijdt vanaf 3 januari naar Nieuwegein | SpoorPro.nl

Vernieuwde Utrechtse tramlijn rijdt vanaf 3 januari naar Nieuwegein

Fotograaf noemen: Rick Huisinga

Het nieuwe jaar begint met een opsteker voor U-OV en het trambedrijf van de provincie Utrecht. De gefaseerde exploitatie van de vernieuwde SUNIJ-lijn gaat op zondag 3 januari 2021 van start. Eerder werd er rekening mee gehouden dat de indienststelling van het traject tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein-Zuid tot uiterlijk eind januari kon duren. Het traject naar IJsselstein volgt naar verwachting eind februari.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “Vernieuwde Utrechtse tramlijn rijdt vanaf 3 januari naar Nieuwegein”

Pat Rick|04.01.21|15:26

Laat de lijn naar IJsselstein voorlopig het laatste project zijn, want project doen kan Utrecht niet. Zie ook het debacle met de Uithoflijn (die daarom niet meer zo genoemd wordt). CS kan nog met 40% groeien tot 100 miljoen reizigers, dus een tweede IC-station is echt niet nodig.
De 100duizend woningen moeten anders gerealiseerd worden dan Leidsche Rijn. Kijk naar Japan of Singapore, hoe ze daar veel meer mensen kwijt kunnen en snel OV kunnen geven ipv hitte-eilanden van huizen maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.