Aanleg station Noord, Noord/Zuidlijn, metroverbinding, Amsterdam

Timelapse van plaatsen overkapping voor station Noord/Zuidlijn

In Amsterdam is deze week gestart met de bouw van de overkapping van Station Noord van metroverbinding Noord/Zuidlijn. Daarbij is de eerste draagconstructie voor het dak van het toekomstige station Noord geplaatst. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het beginpunt van de Noord/Zuidlijn aan het Buikslotermeerplein.

Deze spanten die zijn geplaatst zijn de basis de 132 meter lange kap van het nieuwe station in de middenberm van de Nieuwe Leeuwarderweg. Het hoogste punt van de kap is ongeveer 13 meter boven het perron.

Ontwerp

Deze dakspant is de eerste van de in totaal tien spanten die het futurische dak moeten gaan dragen. Bij elkaar worden er 1650 glasplaten en 380 ton staal in het dak verwerkt. Het dak is ontworpen door Benthem Crouwel Architecten.

Bekijk hier de timelapse van de plaatsing van de draagconstructie van het station:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.