Meettrein Eurailscout

ProRail organiseert webinarreeks over Data Science in het Spoor

Spoorbeheerder ProRail start op dinsdag 30 juni met een reeks webinars over data science in het spoor. De eerste online bijeenkomst gaat over Convolutional Neural Networks, ofwel beeldherkenning en wordt gegeven door data scientists Oscar van Hees van ProRail en Richard Bartels van Vantage AI en Thymo van den Brug, manager Vernieuwing bij ProRail.

ProRail wil zijn kennis over big data, sensoring en andere kansen voor de digitalisering van informatie delen met de markt. En verder ontwikkelen met behulp van marktpartners. Daarom start de spoorbeheerder met een serie webinars.

Bottlenecks

“Tijdens de webinarreeks Data Science in het Spoor laten we zien wat we al doen, welke databronnen we hebben en vooral wat onze bottlenecks zijn. We dagen deelnemers uit met ons in gesprek te gaan over waar kansen liggen en waar we verbeteringen samen kunnen versnellen. Ook willen we een podium geven aan wie op dit vlak zelf wat wil delen.”

Iedereen die meer wil weten over data science bij ProRail of beeldherkenning als methodiek en iedereen die kansen ziet om daarbij te helpen, is welkom. Volgens ProRail wordt gezorgd voor breedte en diepte in het programma, zodat het voor verschillende soorten deelnemers aantrekkelijk is om erbij te zijn.

Meettrein

Het eerste webinar is op dinsdag 30 juni van 12.00 tot uiterlijk 13.30 uur. Het thema van deze meeting is Convolutional Neural Networks, ofwel beeldherkenning. “In ons geval gaat het om een prachtige methode waarmee we foto’s uit een meettrein, die het spoor van dichtbij fotografeert, automatisch omzetten naar informatie over de staat van de infrastructuur.”

Aanmelden voor dit webinar kan via de website van ProRail.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.