Tilburg railterminal

Tilburgs spoorgoederenemplacement vaart wel bij aanpak Sluis II

De spoorgoederenterminal van BTT op industrieterrein Loven. Google Street View

Om het multimodale knooppunt bij Tilburg verder te ontwikkelen wordt Sluis II van het Wilhelminakanaal aangepakt, zodat daar grotere schepen doorheen kunnen varen. Het Rijk en de regio gaan de laatste uitdagingen op het gebied van stikstof, financiën en capaciteit oplossen, zodat de nieuwe sluis kan worden gerealiseerd. Dat meldde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gisteren en dat is bijzonder goed nieuws voor Barge Terminal Tilburg.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Tilburgs spoorgoederenemplacement vaart wel bij aanpak Sluis II”

Marc Busio|14.11.23|14:49

Dit is helaas niet het hele verhaal. Jaren geleden is er al ter plaatse van Sluis III een nieuwe sluis in gebruik genomen die Sluis III en Sluis II had moeten vervangen. Toen bleek dat daardoor de grondwaterstand in de aangrenzende woonwijk Reeshof sterk zou gaan dalen, met mogelijke funderingsproblemen tot gevolg. Nu moet er dus alsnog een vervanger van Sluis II gebouwd gaan worden: een extra uitgavenpost van tientallen miljoenen euro’s.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tilburgs spoorgoederenemplacement vaart wel bij aanpak Sluis II | SpoorPro.nl
Tilburg railterminal

Tilburgs spoorgoederenemplacement vaart wel bij aanpak Sluis II

De spoorgoederenterminal van BTT op industrieterrein Loven. Google Street View

Om het multimodale knooppunt bij Tilburg verder te ontwikkelen wordt Sluis II van het Wilhelminakanaal aangepakt, zodat daar grotere schepen doorheen kunnen varen. Het Rijk en de regio gaan de laatste uitdagingen op het gebied van stikstof, financiën en capaciteit oplossen, zodat de nieuwe sluis kan worden gerealiseerd. Dat meldde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gisteren en dat is bijzonder goed nieuws voor Barge Terminal Tilburg.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Tilburgs spoorgoederenemplacement vaart wel bij aanpak Sluis II”

Marc Busio|14.11.23|14:49

Dit is helaas niet het hele verhaal. Jaren geleden is er al ter plaatse van Sluis III een nieuwe sluis in gebruik genomen die Sluis III en Sluis II had moeten vervangen. Toen bleek dat daardoor de grondwaterstand in de aangrenzende woonwijk Reeshof sterk zou gaan dalen, met mogelijke funderingsproblemen tot gevolg. Nu moet er dus alsnog een vervanger van Sluis II gebouwd gaan worden: een extra uitgavenpost van tientallen miljoenen euro’s.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.