Logistiek netwerk voor Oekraïne DB Cargo en DB Schenker

DB Cargo en DB Schenker starten logistiek netwerk voor hulpgoederen Oekraïne

DB Cargo en DB Schenker hebben een logistiek netwerk opgezet over de weg en per spoor om hulpgoederen rechtstreeks van Duitsland naar Oekraïne te vervoeren. Duizenden tonnen voedsel, drinkwater en sanitair worden per vrachtwagen en goederentrein rechtstreeks het land binnengebracht.

De donaties worden in Duitsland per vrachtwagen verzameld, in containers verpakt en uiteindelijk per goederentrein over de grens naar Oekraïne vervoerd via het Europese spoorwegnetwerk van DB Cargo. Voor het vervoer van de hulpgoederen wordt samengewerkt met de Poolse dochteronderneming van DB Cargo, de Oekraïense spoorwegen en de DB Schenker-teams ter plaatse in Polen.

Inzamelpunten voor humanitaire hulp

De komende dagen zullen bij verschillende Schenker-vestigingen in Duitsland inzamelpunten worden geopend voor de acceptatie van humanitaire hulp, die momenteel vooral in Oekraïne nodig is. Met behulp van het Technische Hilfswerk (THW) worden de artikelen voorgesorteerd en verpakt in containers.

Sinds 2 maart gaan er al vrachtwagenladingen droge voeding en hygiëneartikelen van bedrijven uit Mannheim en het Rijn-Maingebied richting Oekraïne. Op dit moment worden verdere transporten in elkaar gezet om vervolgens per containertrein verder te gaan.

Sigrid Nikutta, hoofd van DB Cargo AG, meldt dat de weginfrastructuur en grensovergangen tussen Polen en Oekraïne overbelast zijn en dat er een gebrek is aan vrachtwagenchauffeurs die naar Oekraïne rijden. “Er kunnen echter goederentreinen door. Een enkele trein kan tot 52 containers vervoeren en zo dringend noodzakelijke hulpgoederen brengen naar terminals in het oosten en westen van Oekraïne die nog steeds functioneren.”

Hotline voor spoorbrug naar Oekraïne

DB heeft een hotline opgezet voor de spoorbrug naar Oekraïne. Dit telefoonnummer is bedoeld voor grote bedrijven en grote donateurs. De hotline is doordeweeks bemand van 08.00 uur tot 20.00 uur en te bereiken via telefoonnummer +49(0)30-720220640.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DB Cargo en DB Schenker starten logistiek netwerk voor hulpgoederen Oekraïne | SpoorPro.nl
Logistiek netwerk voor Oekraïne DB Cargo en DB Schenker

DB Cargo en DB Schenker starten logistiek netwerk voor hulpgoederen Oekraïne

DB Cargo en DB Schenker hebben een logistiek netwerk opgezet over de weg en per spoor om hulpgoederen rechtstreeks van Duitsland naar Oekraïne te vervoeren. Duizenden tonnen voedsel, drinkwater en sanitair worden per vrachtwagen en goederentrein rechtstreeks het land binnengebracht.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.