Staatssecretaris Heijnen na werkbezoek Achterhoek: “Het is ook een optie dat de Noordtak er niet komt”

“Er is nog geen besluit genomen over een mogelijke Noordtak en het is dus ook een optie dat die Noordtak er niet komt.” Dat zei staatssecretaris Vivianne Heijnen dinsdag bij een werkbezoek aan de Achterhoek en Twente. Ze sprak met inwoners over de onrust die is ontstaan over een mogelijke noordelijke vertakking van de Betuweroute. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

2 reacties op “Staatssecretaris Heijnen na werkbezoek Achterhoek: “Het is ook een optie dat de Noordtak er niet komt””

Marc Busio|24.02.22|10:40

Een goed verstaander heeft genoeg aan een woord: die Noordtak gaat er niet komen en daar kunnen de Achterhoekers gerust op zijn. Politiek Den Haag gaat niet een paar miljard euro uittrekken voor de maximaal vijf a tien goederentreinen die per dag bij Oldenzaal de grens overgaan.

Illya Vaes|24.02.22|13:28

Zo apart dat niemand moeilijk doet over aanleg van A15/18, N18 en andere landschapvernietigende wegen waar men zelf over rijdt (“natuur? boeiuh”) maar dat een spoorlijn erlangs (zonder direct eigenbelang) als omgevingsramp (en nutteloos) wordt gekaderd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.