DB Cargo Belgium

DB Cargo wil vrachtvolume in 10 jaar verdubbelen

DB Cargo verwacht een snel herstel van het volume in de railgoederenvervoer dit jaar. “Wij zien nu al en stabiel aanbod uit de Europese industrie”, aldus algemeen directeur Sigrid Nikutta van DB Cargo tegenover de nieuwsdienst ‘ThePioneer’.

Als de vaccinatiegraad dit jaar snel in Europa toeneemt, zal het goederenniveau direct weer op het peil van voor de coronacrisis komen, verwacht de optimistische Nikutta. In 2031 moet dat met 100% zijn toegenomen, stelt zij.

Zwarte cijfers

Nikuta is naar de top van het vrachtdivisie van de Deutsche Bahn gehaald om vooral puin te ruimen. De laatste tien jaar schreef DB Cargo rode cijfers en Nikutta moet daar verandering in brengen.

“Als het ons lukt in de helft van die tijd weer in de zwarte cijfers te komen, is mijn missie geslaagd en heb ik echt wat gepresenteerd”, zegt Nikuta. Zij wil dat doen door de kosten laag te houden en de goederenstroom op het spoor jaarlijks sterk uit bouwen. “Ik ga er daarbij vanuit dat het ons lukt de komend tien jaar dat volume te verdubbelen.”

DB Cargo is een van de grootste railgoederenvervoerders van Europa. Het bedrijf controleert rond de 50 procent van het spoorvervoer in Duitsland. Van de treinen van DB Cargo overschrijdt rond de 60 procent de landsgrenzen naar andere Europese landen.

Lees ook:

DB Cargo ziet bedrijfsverlies bijna verdrievoudigen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: John Versleijen

John Versleijen is redacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.