Het spoor van de Rotterdamse haven wordt sneeuwvrij gemaakt

Video: ProRail en VolkerRail maken spoor Rotterdamse haven sneeuwvrij

ProRail, aannemers en vervoerders werkten in de afgelopen dagen de klok rond om het spoor sneeuwvrij te maken en gestrande voertuigen weg te slepen. In de haven werd in samenwerking met VolkerRail met namens wissels vrijgemaakt. Zustervakblad RailFreight maakte dinsdagmiddag een reportage van de werkzaamheden.

Het vrijmaken van de wissels is een behoorlijke klus, want op het haventerrein liggen er in totaal ongeveer duizend. Om zo snel mogelijk bij de juiste wissels te zijn heeft VolkerRail vierentwintig uur per dag in totaal negen sneeuwploegen op strategische plekken op de havensporen staan.

Bekijk hier de videoreportage van RailFreight:

Bereikbaarheid spoor haven

ProRail meldt woensdagmiddag rond 14.00 uur dat de volgende gebieden en terminals in de Rotterdamse haven goed bereikbaar zijn: Hoofdbaan Havenspoorlijn, APMT, EMO, LWR., RWG, Maasvlakte oost, Europoort, CTT en RSC. De volgende gebieden en terminals in de Rotterdamse haven zijn gedeeltelijk bereikbaar: ECT Delta, Buitencontour Maasvlakte 2, Botlek, Pernis, Waalhaven Zuid. Emplacement Kijfhoek is bereikbaar, maar heuvelen is nog niet mogelijk.

De volgende gebieden en terminals in de Rotterdamse haven zijn nog niet bereikbaar: Euromaxx, Theemsweg, waaronder Lyondell en Vopak. In Amsterdam zijn de Houtrakpolder en de Westhaven inmiddels ook bereikbaar. In Moerdijk is een sneeuwploeg aanwezig om ook daar de sporen weer sneeuwvrij te maken.

Banner SpoorProTV groot

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad SpoorPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.