Een goederentrein passeert een overweg op industrieterrein Moerdijk, foto: ProRail

Drie overwegen en kruising haven Moerdijk beveiligd

Op het haven-  en industrieterrein Moerdijk zijn in opdracht van ProRail drie belangrijke en druk bereden overwegen uitgerust met rode lichten en spoorbomen. Daarmee wordt het wegverkeer tijdig gewaarschuwd als er een trein aan komt.

Het beveiligen van de overwegen op de kruising Orionweg – Zuidelijke Randweg maakt deel uit van een groter project om de doorstroming en de verkeersveiligheid op het bedrijventerrein te verbeteren. Daarbij is ook het asfalt verbreed en is een verkeersregelinstallatie met een drip-functie (Dynamische Route-informatiepaneel) aangelegd om filevorming tegen te gaan vanaf de snelweg. Hiermee wordt routeinformatie gegeven aan de weggebruiker en het personen- en vrachtverkeer in goede en veilige banen geleid. Aannemer Van Gelder heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Toekomstige ontwikkelingen

De komende jaren vinden er meer werkzaamheden plaats op het haventerrein Moerdijk. Volgend jaar wordt de Energieweg op een tweede locatie op de Westelijke Randweg aangesloten. Daarvoor passen het Havenbedrijf Moerdijk en ProRail een overweg aan die ook wordt voorzien van beveiliging. En in 2023 staat de aanleg gepland van twee nieuwe opstelsporen in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hier kunnen straks treinen van maximaal 760 meter worden opgesteld.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.