Een elektrische goederentrein van Lineas

Lineas start verbinding tussen Antwerpen en Duitse ‘Vierlandenregio’

Spoorgoederenvervoerder Lineas breidt zijn Green Xpress Network verder uit met een nieuwe verbinding tussen Antwerpen en de ‘Vierlandenregio’ in Duitsland, Liechtenstein, Oostenrijk en Zwitserland.

Vanaf 15 december verbinden drie Xpress-treinen per week Antwerpen met Langweid-Foret in het Zwaben-gebied in Zuid-Duitsland en verder met Wolfurt het Oostenrijkse Vorarlberg. Een stop in Recklinghausen maakt ook een directe spoorverbinding met het Ruhrgebied mogelijk. De nieuwe verbinding start met drie treinen per week, in navolging van de vraag van nieuwe en bestaande klanten. Lineas verwacht dat de frequentie na verloop van tijd zal toenemen.

Treinactiviteiten

In Zwaben zal een bekende grote expediteur de treinactiviteiten intensiveren en sporen openstellen voor externe klanten om hun ladingen op het spoor te plaatsen. Verder naar Vorarlberg komt de lading per spoor aan op de Combi Cargo Terminal Wolfurt. Voorheen kon dit enkel via de weg.

“Er is sterke interesse bij onze klanten om ons spooraanbod uit te breiden naar Zwaben in Duitsland en Vorarlberg in Oostenrijk”, zegt Olivier Deprez, Head of Network Management and Alliances. “Onze ongeëvenaarde Green Xpress-treinen hebben zich al bewezen in het streven naar de Modal Shift. Deze open producten bundelen verschillende soorten vracht uit deze regio’s en vervoeren die van en naar de westelijke havens en het hinterland. Met twee nieuwe routes, hebben we vandaag de dag 23 Green Xpress treinen door heel Europa.”

Via de Antwerpse Main Hub kunnen goederen verder worden vervoerd naar de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Rotterdam via de dagelijkse shuttles van Lineas. Ook de rest van Europa is volgens Lineas ‘vlot’ te bereiken via de ruim twintig pan-Europese Green Xpress-verbindingen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.