Goederentrein, Nieuwe Zijderoute, China-Rotterdam

Multimodaal Online 2020 in teken van Nieuwe Zijderoute en Modal Shift

Foto: ANP

In het goederenvervoer worden de verschillende modaliteiten steeds vaker gecombineerd en versterken ze elkaar. Met name binnen de achterlandlogistiek vindt op dit gebied een verschuiving plaats, constateert Nieuwsblad Transport. Het vakblad speelt hier op in met het congres Multimodaal Online 2020. Het evenement vindt verdeeld over de week plaats en aanstaande donderdag staat in het teken van het spoor.

Tijdens Multimodaal Online 2020 staan elke dag van 10:00 tot 11:00 en van 14:00 tot 15:00 twee thema’s op het programma. deelnemers hebben aansluitend de mogelijkheid om verder te praten met collega’s uit het werkveld in een online netwerkomgeving. Ieder blok bestaat uit presentaties, interviews en panelgesprekken.

Nieuwe Zijderoute

Tijdens de ochtendsessie over de Nieuwe Zijderoute op donderdag 25 juni van 10:00 – 11:30 uur gaat Ton van Hanenberg, onderzoeker Transporteconomics aan de Hogeschool Rotterdam, in op de vraag wat de invloed van de Nieuwe Zijderoute is op de Nederlandse logistiek. De ontwikkelingen op de de Nieuwe Zijderoute voor transporteurs zijn het onderwerp van de presentatie van Hanno Reeser, Director Strategic Development bij H.Essers Transport. Bert Roona, foreign Investment developer Logistics bij LIOF meldt wat de effecten zijn van de aansluiting op de Nieuwe Zijderoute voor de Limburgse logistiek.

Modal Shift

De middagsessie van 14:00 tot 15:30 uur gaat over de modal shift. Door verschillende sprekers van organisaties als TNO, Evofenedex, Port of Zwolle en RailGood worden vragen behandeld als: wordt de spoorsector inmiddels ingehaald door de ontwikkelingen bij het wegvervoer? Tegen welke problemen en bottlenecks loopt Swinkels Family Brewers aan bij de modal shift? Wat is volgens verladers nodig om de modal shift te bewerkstelligen? Wat zijn de effecten op de binnenhavens en wat zijn de belemmeringen voor een groeiend aandeel spoorvervoer?

Kijk voor meer informatie en registratie op de website van dit evenement. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.