Lineas vult nieuw managementteam verder aan

Bij spoorgoederenvervoerder Lineas is Jan Luyten deze maand gestart als Chief Human Resources Officer. Zijn benoeming moet het bedrijf ondersteunen bij de verwezenlijking van de ambitie om uit te groeien tot een Europese logistieke dienstverlener met oplossingen van deur-tot-deur.

De benoeming van Luyten volgt op die van Kurt Coffyn en Lars Redeligx, die recent bij Lineas begonnen als Chief Operational Officer en Chief Commercial Officer. Samen met de andere zes leden van het directiecomité bereiden zij Lineas voor op de volgende stap van de Europese groei.

Schaalbaarheid

Luyten gaat de agenda voor medewerkers en de organisatie leiden en werken aan het operationele bedrijfsmodel, talenten en capaciteiten, en een optimale werking van het HR-team. Verder zal hij zich buigen over de schaalbaarheid van de organisatie en zijn HR-beleid in lijn met de toekomstambities.

Jan heeft meer dan 20 jaar ervaring in HR, waarvan het merendeel in internationale bedrijven. Tot voor kort was hij Vicepresident HR voor de Packaging Inks & Resins divisie van Flint Group.

Lineas kende de voorbije jaren een gestage groei. Zijn logistieke aanbod kan steeds meer klanten overtuigen om hun vrachtvervoer van de weg naar het spoor te brengen. Op die manier optimaliseren ze hun bevoorradingsketen en helpen ze het klimaat en de mobiliteit te verbeteren.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.