Een Lineas G1206 goederentrein

Lineas start met rangeren op Maasvlakte West

Lineas is in januari gestart met rangeren op Maasvlakte West. De spoorgoederenvervoerder heeft op het distributiepark van de Rotterdamse haven drie locomotieven in gebruik genomen om in de toekomst hogere volumes te kunnen vervoeren.

Lineas shunting is sinds 2 januari actief op Maasvlakte West. Vanuit dit industriegebied rijdt de Belgische spoorvervoerder ook de last mile van en naar Maasvlakte en Botlek.

Internationale bestemmingen

Lineas verbindt Rotterdam met Antwerpen, vanuit waar kleinere spoorvolumes van het Green Xpress Network van Lineas kunnen worden doorgezet in directe treinen naar verschillende internationale bestemmingen. Op die manier kunnen goederen vanuit de Randstad onder meer naar het Ruhrgebied, Saksen, Zwitserland, Frankrijk, Oost-Europa Balkan, Scandinavië en andere Europese bestemmingen vervoerd worden.

Voor de nieuwe activiteiten in Nederland zet Lineas drie G1206 locomotieven in. Deze sterke locomotieven zijn uitgerust met ERTMS om in Nederland te kunnen rijden. De eerste locomotief (nr. 5001511) werd volledig in Lineas-kleuren gestoken. Naast deze G1206 locomotieven heeft Lineas nog 24 andere diesellocomotieven en 48 elektrische locomotieven die ook in Nederland toegelaten zijn.

Aanwezigheid Rotterdamse haven

“Dankzij de nieuwe activiteiten en onze locomotieven hebben we nu echt onze aanwezigheid in de Rotterdamse haven verankerd”, vertelt Matthias Herrebosch, directeur Commerciële Operatie bij Lineas. “Zowel de shunting en last mile-activiteiten als het vervoer vanuit Rotterdam naar verschillende internationale bestemmingen zijn een voorbeeld van de intensieve uitbreiding van Lineas als aanbieder van kwalitatieve, betrouwbare en milieuvriendelijke logistieke oplossingen in Europa.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.