Goederentrein

Nieuw samenwerkingsverband spoorgoederenvervoerders

Enkele spoorgoederenvervoerders hebben de handen ineengeslagen met de oprichting van RailGood, een ondernemersorganisatie die de relatie met spoorbeheerder ProRail gaat coördineren. RailGood verzorgt ook de betrekkingen met overheid, havenbedrijven en ketenpartners. De aangesloten ondernemers zijn Rotterdam Rail Feeding, LOCON en LTE. Dat meldt verladersorganisatie EVO.

RailGood hoopt met de samenwerking voor de aangesloten ondernemers kostenbesparingen te realiseren bij de inkoop van diensten bij ProRail. Daarbij gaat het om gebruiksvergoedingen, ICT en service-levels. RailGood maakt zich naar eigen zeggen hard voor een ‘veilig, bedrijfseconomisch rendabel en betrouwbaar spoorproduct’.

RailGood

RailGood wordt geleid door Thom Derks van MTHODE en Hans-Willem Vroon van Matterhorn Management and Consultancy. Zij gaan de komende tijd polsen of meer ondernemingen in de spoorsector zich willen aansluiten bij het initiatief.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.