Rangeerterrein Kijfhoek

Rangeerterrein Kijfhoek zaterdag open voor publiek

Rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht, het grootste sorteerstation van Nederland voor het railgoederenvervoer, gaat aanstaande zaterdag even open voor het publiek. Vanwege het 175-jarige bestaan van de spoorwegen wordt nu deze unieke kans geboden aan geïnteresseerden.

Met een oppervlakte van 50 hectare en 43 verdeelsporen is emplacement Kijfhoek het enige in zijn soort in Nederland. Op zaterdag 13 september tussen 10.00 uur en 17.00 uur organiseert ProRail in samenwerking met Keyrail en DB Schenker een open dag. Direct omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen achter de schermen en krijgen zo een indruk van de dagelijkse activiteiten die hier plaatsvinden.

Aanmelden

De bus voor de rondleiding vertrekt vanaf treinstation Zwijndrecht. Elk half uur vinden rondleidingen over het terrein plaats van 1,5 uur in de bus, afgewisseld met presentaties. Daarbij wordt langs de locatie van het heuvelproces en diverse rangeerlocaties gereden.

Vanwege de veiligheidseisen kan er maar een beperkt aantal mensen op het terrein. Geïinteresseerden moeten zich dus uiterlijk vrijdagmiddag aanmelden via 175jaarspoor.pondres.nl. Meer informatie is te vinden op de website van 175 jaar spoor.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rangeerterrein Kijfhoek zaterdag open voor publiek | SpoorPro.nl
Rangeerterrein Kijfhoek

Rangeerterrein Kijfhoek zaterdag open voor publiek

Rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht, het grootste sorteerstation van Nederland voor het railgoederenvervoer, gaat aanstaande zaterdag even open voor het publiek. Vanwege het 175-jarige bestaan van de spoorwegen wordt nu deze unieke kans geboden aan geïnteresseerden.

Met een oppervlakte van 50 hectare en 43 verdeelsporen is emplacement Kijfhoek het enige in zijn soort in Nederland. Op zaterdag 13 september tussen 10.00 uur en 17.00 uur organiseert ProRail in samenwerking met Keyrail en DB Schenker een open dag. Direct omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen achter de schermen en krijgen zo een indruk van de dagelijkse activiteiten die hier plaatsvinden.

Aanmelden

De bus voor de rondleiding vertrekt vanaf treinstation Zwijndrecht. Elk half uur vinden rondleidingen over het terrein plaats van 1,5 uur in de bus, afgewisseld met presentaties. Daarbij wordt langs de locatie van het heuvelproces en diverse rangeerlocaties gereden.

Vanwege de veiligheidseisen kan er maar een beperkt aantal mensen op het terrein. Geïinteresseerden moeten zich dus uiterlijk vrijdagmiddag aanmelden via 175jaarspoor.pondres.nl. Meer informatie is te vinden op de website van 175 jaar spoor.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.