Goederentrein, ontsporing, Mexico

Migranten op goederentrein komen om bij ontsporing in Mexico

Bij een ontsporing van een goederentrein in het zuidoosten van Mexico zijn zondag minstens 5 doden en 16 gewonden gevallen. Aan boord van de goederentrein zaten zo’n 250 illegale migranten.

Het Rode Kruis meldt dat er nog een onbekend aantal mensen vastzit in de trein. Het is daardoor mogelijk dat het dodental nog verder zal oplopen. Het ongeluk vond plaats in de buurt van Huimanguillo, een plaats in de deelstaat Tabasco. Het is een afgelegen streek waar geen mobiel bereik is. Hulpdiensten zijn onderweg naar de rampplek, zo meldt het Parool.

Ontsporing

Door zware regenval is de grond onder het spoor mul geworden, waardoor de rails los kwamen te liggen. Acht rijtuigen zijn ontspoord. Met de locomotief en het eerste rijtuig, die beide niet ontspoorden, zijn de slachtoffers naar een ziekenhuis in buurstaat Veracruz gebracht.

Honderden migranten klimmen dagelijks in Mexico aan boord van goederentreinen die de verbinding maken tussen de grens met Guatemala in het zuiden van het land en de grens met de Verenigde Staten in het noorden van het land. Volgens de nationale mensenrechtencommissie in Mexico komen er op die manier elk jaar zo’n 140.000 buitenlanders illegaal het land binnen die van daaruit de VS proberen te bereiken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.