Strukton, werkzaamheden, bovenleiding, havenspoorlijn

Havenspoorlijn Rotterdam gestremd door blikseminslag

Het is weer mogelijk om met goederentreinen over de havenspoorlijn in Rotterdam te rijden. Het treinverkeer was sinds maandagavond gestremd door een blikseminslag in de bovenleiding. Daardoor was er lange tijd geen treinverkeer mogelijk tussen Europoort en de Maasvlakte. Sinds dinsdagmiddag half vier kunnen zowel goederentreinen op diesel als elektrische treinen weer over de spoorlijn rijden.

Vanaf dinsdagochtend was het vanwege de kapotte bovenleiding in eerste instantie alleen mogelijk om met dieseltreinen over het spoor te rijden, maar nu kunnen ook elektrische treinen weer van de verbinding gebruikmaken.

Bovenleiding

Woordvoerder Ezra Drost van Keyrail: “De bliksem is maandagavond ingeslagen in een draagkabel van de bovenleiding en daardoor beschadigd over een lengte van 500 meter. Daardoor konden treinen niet langer rijden tussen Europoort en de Maasvlakte.”

Aannemer Strukton is druk bezig geweest met de reparatie van de bovenleiding.

 Het getroffen traject is een belangrijke deel van de spoorlijn waarover dagelijks ongeveer 150 goederentreinen van en naar de Maasvlakte rijden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.