Giruno, hogesnelheidstrein

Treinverkeer tussen Zwitserland en Italië komt stil te liggen

Het grensoverschrijdende treinverkeer tussen Zwitserland en Italië komt later deze week stil te liggen. Donderdag wordt het treinverkeer voor onbepaalde tijd gestaakt vanwege het niet kunnen uitvoeren van verplichte veiligheidscontroles omtrent corona. Het betreft tientallen routes, waaronder het internationale traject Milaan-Frankfurt.

De treinen straks alleen nog tot de grens met Italië rijden, zegt het Zwitserse spoorbedrijf SBB. De vervoerder laat weten dat het niet haalbaar is om de verplichte veiligheidscontroles van de Italiaanse regering uit te voeren. Dat besluit heeft onder meer gevolgen voor forenzen die dagelijks voor hun werk de grens moeten oversteken.

Capaciteit treinpersoneel

Italië verbiedt reizen met de trein naar het buitenland niet expliciet, maar de vereisten, ook voor het meten van de temperatuur van passagiers, overtreffen de capaciteit van het treinpersoneel, zei een SBB-woordvoerster tegen  Reuters. Dit leidde tot het besluit om de Zwitsers-Italiaanse routes te sluiten.

De Eurocity-verbinding tussen Zwitserland en Italië was al verminderd in frequentie, wat zou duren tot tenminste 31 januari 2021.

(EG/ANP)

Lees ook:

Auteur: Esther Geerts

Redacteur van RailTech.com

1 reactie op “Treinverkeer tussen Zwitserland en Italië komt stil te liggen”

Jan Dijkstra|09.12.20|23:46

Gisteravond bij Linda. Het was daar net een restaurant met veel mensen dicht bij elkaar.Ik ben benieuwd of daar ook reacties op komen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.