Rotterdam Stadion Station

Vernielingen Feyenoord station Rotterdam Stadion, “schade te overzien”

Station Rotterdam Stadion vanuit een vogelperspectief. Валерий Дед / Wikimedia Commons

Na de KNVB Bekerfinale tussen Ajax en PSV zijn er vernielingen aangebracht op station Rotterdam Stadion. Dit is geen treinstation dat valt binnen de reguliere dienstregeling, maar slechts wordt gebruikt tijdens evenementen – bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of drukbezochte concerten in Stadion Feijenoord – in de volksmond beter bekend als De Kuip. De aangerichte schade “valt relatief mee”, aldus een woordvoerder van NS.

In de media en op sociale media gaan er berichten rond dat er schade was aangebracht door voetbalsupporters op treinstation Rotterdam Stadion. “Dat klopt, er is inderdaad schade ontstaan”, zo bevestigd NS-woordvoerder Arno Leblanc tegenover SpoorPro. “Maar, we moeten wel wezen, dit station is er ook op ingericht dat er weinig vernielingen plaats kunnen vinden”, benadrukt Leblanc. “Middels de stationsbeheerder heb ik begrepen dat de schade te overzien is.” Hoeveel euro’s er aan schade precies is, is nog niet berekend. Dergelijke schades schijnen op voorhand al te worden ingecalculeerd door de gemeente Rotterdam, NS en de veiligheidsdiensten

Station Rotterdam Stadion is niet permanent en wordt alleen gebruikt tijdens grootschalige evenementen in het nabijgelegen stadion. Ook Eindhoven kent een dergelijke treinhalte tijdens evenementen. Het is de bedoeling dat Station Rotterdam Stadion uiteindelijk zal verdwijnen. Daarvoor in de plaats moet er een permanent station komen. “Dat gaat nog wel een hele tijd duren”, aldus de woordvoerder van NS bij monde van Leblanc.

Na een verhit gelijkspel, een onvermijdelijke verlenging en een thriller van een strafschoppenserie wist PSV er vandoor te gaan met de winst tijdens de KNVB Bekerfinale tegen Ajax in Rotterdam (2-3). In stadion De Kuip werden er veel vernielingen aangericht. De schade in het stadion loopt minimaal in de tienduizenden euro’s, aldus een zegsman van Feyenoord tegenover SpoorPro.

Leblanc: “Er hangen hekken met daarover doeken op het station. Daardoor kunnen rivaliserende supporters elkaar normaliter niet zien.” Vanwege de traag op gang komende lente hangen er nog weinig bladeren aan de bomen. “Dus de supporters konden elkaar deze keer wel zien. Voornamelijk “Ajax-fans” zagen hun kans om de doeken van de hekken te slopen”, aldus Leblanc. Mogelijk om de confrontatie te zoeken met de tegenstander. Op het station waren volgens Leblanc echter bijna geen PSV-supporters aanwezig. “Die kwamen en vertrokken allemaal per bus.”

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vernielingen Feyenoord station Rotterdam Stadion, “schade te overzien” | SpoorPro.nl
Rotterdam Stadion Station

Vernielingen Feyenoord station Rotterdam Stadion, “schade te overzien”

Station Rotterdam Stadion vanuit een vogelperspectief. Валерий Дед / Wikimedia Commons

Na de KNVB Bekerfinale tussen Ajax en PSV zijn er vernielingen aangebracht op station Rotterdam Stadion. Dit is geen treinstation dat valt binnen de reguliere dienstregeling, maar slechts wordt gebruikt tijdens evenementen – bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of drukbezochte concerten in Stadion Feijenoord – in de volksmond beter bekend als De Kuip. De aangerichte schade “valt relatief mee”, aldus een woordvoerder van NS.

In de media en op sociale media gaan er berichten rond dat er schade was aangebracht door voetbalsupporters op treinstation Rotterdam Stadion. “Dat klopt, er is inderdaad schade ontstaan”, zo bevestigd NS-woordvoerder Arno Leblanc tegenover SpoorPro. “Maar, we moeten wel wezen, dit station is er ook op ingericht dat er weinig vernielingen plaats kunnen vinden”, benadrukt Leblanc. “Middels de stationsbeheerder heb ik begrepen dat de schade te overzien is.” Hoeveel euro’s er aan schade precies is, is nog niet berekend. Dergelijke schades schijnen op voorhand al te worden ingecalculeerd door de gemeente Rotterdam, NS en de veiligheidsdiensten

Station Rotterdam Stadion is niet permanent en wordt alleen gebruikt tijdens grootschalige evenementen in het nabijgelegen stadion. Ook Eindhoven kent een dergelijke treinhalte tijdens evenementen. Het is de bedoeling dat Station Rotterdam Stadion uiteindelijk zal verdwijnen. Daarvoor in de plaats moet er een permanent station komen. “Dat gaat nog wel een hele tijd duren”, aldus de woordvoerder van NS bij monde van Leblanc.

Na een verhit gelijkspel, een onvermijdelijke verlenging en een thriller van een strafschoppenserie wist PSV er vandoor te gaan met de winst tijdens de KNVB Bekerfinale tegen Ajax in Rotterdam (2-3). In stadion De Kuip werden er veel vernielingen aangericht. De schade in het stadion loopt minimaal in de tienduizenden euro’s, aldus een zegsman van Feyenoord tegenover SpoorPro.

Leblanc: “Er hangen hekken met daarover doeken op het station. Daardoor kunnen rivaliserende supporters elkaar normaliter niet zien.” Vanwege de traag op gang komende lente hangen er nog weinig bladeren aan de bomen. “Dus de supporters konden elkaar deze keer wel zien. Voornamelijk “Ajax-fans” zagen hun kans om de doeken van de hekken te slopen”, aldus Leblanc. Mogelijk om de confrontatie te zoeken met de tegenstander. Op het station waren volgens Leblanc echter bijna geen PSV-supporters aanwezig. “Die kwamen en vertrokken allemaal per bus.”

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.