Zandvoort

NS bracht in weekend 134.000 F1-fans naar Zandvoort, ongekende drukte Haarlem

NS dacht tussen de 40.000 en 45.000 duizend reizigers per trein te vervoeren naar Zandvoort. Het werden er 50.000. Jay Hirano Photography / Shutterstock

NS heeft afgelopen weekend een recordaantal van 134.000 mensen naar Zandvoort vervoerd. “Nog nooit eerder zijn er zo veel mensen met de trein naar de Grand Prix in Zandvoort geweest”, concludeert NS in een online statement. Op meerdere Noord-Hollandse stations zoals Zaandam, Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Haarlem werd het erg druk, maar alleen op het station van Haarlem dreigde het dit weekend tot verdrukking van mensen te komen.

De vervoerder had verwacht zondag 40.000 tot 45.000 racefans naar Zandvoort te vervoeren, maar dat zijn er toch meer geworden. NS zegt te denken dat dat misschien wel kwam door het slechte weer. Daardoor namen meer mensen de trein dan aanvankelijk werd ingeschat. Voor zondag was code geel van kracht, voor Noord-Holland tot 15.00 uur, vanwege onweersbuien, waarbij het ook kon hagelen en flink kon waaien.

Station Haarlem kon drukte moeilijk aan

Op zondag – de dag van de Grande Finale voor Max Verstappen – werden er tussen 10.00 en 12.00 uur werden 50.000 reizigers vervoerd. Ruim de helft stapte op op Amsterdam Centraal. De wachttijd daar was volgens de zegsman maximaal rond de 25 minuten. Ook op de stations van Haarlem en Amsterdam Sloterdijk stapten er veel mensen op.

Op station Haarlem dreigde het afgelopen weekend – door de enorme toestroom van reizigers – mensen in de verdrukking te komen. Door snel ingrijpen van NS kon dat op zowel vrijdag, zaterdag als zondag in goede banen worden geleid. De vraag is wel of het middelgrote station van Haarlem de volgende keer nogmaals deze drukte kan behappen.

Ondanks dat er zondag dus meer racefans de trein pakten, kon NS – over het algemeen – de grote stroom reizigers goed verwerken, zegt een woordvoerder van NS tegenover ANP. Hij wees daarbij op de twaalf treinen per uur die NS laat rijden, allemaal op de maximale lengte. “Iedereen kon goed mee.”

Lees ook:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS bracht in weekend 134.000 F1-fans naar Zandvoort, ongekende drukte Haarlem | SpoorPro.nl
Zandvoort

NS bracht in weekend 134.000 F1-fans naar Zandvoort, ongekende drukte Haarlem

NS dacht tussen de 40.000 en 45.000 duizend reizigers per trein te vervoeren naar Zandvoort. Het werden er 50.000. Jay Hirano Photography / Shutterstock

NS heeft afgelopen weekend een recordaantal van 134.000 mensen naar Zandvoort vervoerd. “Nog nooit eerder zijn er zo veel mensen met de trein naar de Grand Prix in Zandvoort geweest”, concludeert NS in een online statement. Op meerdere Noord-Hollandse stations zoals Zaandam, Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Haarlem werd het erg druk, maar alleen op het station van Haarlem dreigde het dit weekend tot verdrukking van mensen te komen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.