Utrecht Centraal

Ingrijpende werkzaamheden op Utrecht Centraal aangekondigd

Volgens ProRail zijn op Utrecht Centraal aanpassingen nodig vanwege aanhoudende reizigersgroei Alexander Molendijk/SpoorPro

ProRail kondigt ‘ingrijpende werkzaamheden’ aan bij station Utrecht Centraal. Van vrijdag 30 augustus tot maandag 9 september wordt er gewerkt om het spoorknooppunt aan te passen aan de aanhoudende reizigersgroei. Aannemer BAM Infra Nederland gaat de werkzaamheden uitvoeren.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

2 reacties op “Ingrijpende werkzaamheden op Utrecht Centraal aangekondigd”

Illya Vaes|28.05.24|16:31

En vervolgens, o verbazing, gaan we constateren dat de trappen vollopen omdat de ruimte in de hal tussen trap en roltrap veel te smal is en door voorlangs passerende passanten en winkelende mensen wordt geblokkeerd. Iets vergelijkbaars met de roltrappen en liften (daar geen winkels maar des te meer passanten).
Zonder winkels (en omgekeerde traprichting) zou je een zee van ruimte gehad hebben maar elke met belastinggeld betaalde uitbreiding is telkens door winkels opgevreten).

Jelmer ten Hoeve|02.06.24|21:11

Of dat ze weigeren trappen naar de voetgangers brug aan te leggen want dan komen die mensen niet meer langs de winkels. En ze gaan er prat/verhuur agument op dat 10 duizenden passagiers dagelijks langs de winekels en horeca komt bij de centrale hal. En door snelle afvoer en klant vriendelijkheid hebben die dus minder omzet. Yes het kapitalisme wint weer van het individu /de reiziger.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ingrijpende werkzaamheden op Utrecht Centraal aangekondigd | SpoorPro.nl
Utrecht Centraal

Ingrijpende werkzaamheden op Utrecht Centraal aangekondigd

Volgens ProRail zijn op Utrecht Centraal aanpassingen nodig vanwege aanhoudende reizigersgroei Alexander Molendijk/SpoorPro

ProRail kondigt ‘ingrijpende werkzaamheden’ aan bij station Utrecht Centraal. Van vrijdag 30 augustus tot maandag 9 september wordt er gewerkt om het spoorknooppunt aan te passen aan de aanhoudende reizigersgroei. Aannemer BAM Infra Nederland gaat de werkzaamheden uitvoeren.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

2 reacties op “Ingrijpende werkzaamheden op Utrecht Centraal aangekondigd”

Illya Vaes|28.05.24|16:31

En vervolgens, o verbazing, gaan we constateren dat de trappen vollopen omdat de ruimte in de hal tussen trap en roltrap veel te smal is en door voorlangs passerende passanten en winkelende mensen wordt geblokkeerd. Iets vergelijkbaars met de roltrappen en liften (daar geen winkels maar des te meer passanten).
Zonder winkels (en omgekeerde traprichting) zou je een zee van ruimte gehad hebben maar elke met belastinggeld betaalde uitbreiding is telkens door winkels opgevreten).

Jelmer ten Hoeve|02.06.24|21:11

Of dat ze weigeren trappen naar de voetgangers brug aan te leggen want dan komen die mensen niet meer langs de winkels. En ze gaan er prat/verhuur agument op dat 10 duizenden passagiers dagelijks langs de winekels en horeca komt bij de centrale hal. En door snelle afvoer en klant vriendelijkheid hebben die dus minder omzet. Yes het kapitalisme wint weer van het individu /de reiziger.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.