Station Nijmegen

Dura Vermeer wint contract voor toekomstbestendig station Nijmegen

Onder andere een nieuw eilandperron, een nieuwe reizigerstunnel, een westentree en een nieuwe overdekte fietsenstalling moeten station Nijmegen klaarmaken voor verwachte groei Smiley.toerist/Wikimedia Commons

Het is de komende jaren aan aannemer Dura Vermeer om Nijmegen om te toveren tot toekomstbestendig station, zo maakt ProRail bekend. De werkzaamheden lopen van 2024 tot 2028. De betrokken partijen benadrukken overlast voor omwonenden en reizigers te willen beperken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

1 reactie op “Dura Vermeer wint contract voor toekomstbestendig station Nijmegen”

Illya Vaes|01.03.24|14:50

Zolang ProRail een antiwisselbeleid hanteert dat probeert de infra te beperken tot de minimale hoeveelheid voor een bepaalde (onverstoorde) dienstregeling vereiste wissels (en zelfs minimaliseren van kosten voor grote concurrent “auto”, zoals een kortere verkeerstunnel ten koste van inhaal- en keermogelijkheid in Wolfheze), zal praten over “toekomstvast” een gotspe zijn.
Waarschijnlijk ging dat alleen over de “transferfaciliteiten”?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dura Vermeer wint contract voor toekomstbestendig station Nijmegen | SpoorPro.nl
Station Nijmegen

Dura Vermeer wint contract voor toekomstbestendig station Nijmegen

Onder andere een nieuw eilandperron, een nieuwe reizigerstunnel, een westentree en een nieuwe overdekte fietsenstalling moeten station Nijmegen klaarmaken voor verwachte groei Smiley.toerist/Wikimedia Commons

Het is de komende jaren aan aannemer Dura Vermeer om Nijmegen om te toveren tot toekomstbestendig station, zo maakt ProRail bekend. De werkzaamheden lopen van 2024 tot 2028. De betrokken partijen benadrukken overlast voor omwonenden en reizigers te willen beperken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

1 reactie op “Dura Vermeer wint contract voor toekomstbestendig station Nijmegen”

Illya Vaes|01.03.24|14:50

Zolang ProRail een antiwisselbeleid hanteert dat probeert de infra te beperken tot de minimale hoeveelheid voor een bepaalde (onverstoorde) dienstregeling vereiste wissels (en zelfs minimaliseren van kosten voor grote concurrent “auto”, zoals een kortere verkeerstunnel ten koste van inhaal- en keermogelijkheid in Wolfheze), zal praten over “toekomstvast” een gotspe zijn.
Waarschijnlijk ging dat alleen over de “transferfaciliteiten”?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.