Siemens, hoofdkantoor, München, Duitsland

Siemens Mobility verlaat Russische markt vanwege invasie Oekraïne

Siemens Mobility heeft aangekondigd dat ze de Russische markt zullen verlaten. De treinbouwer was al bezig met het afbouwen van alle werkzaamheden in Rusland, maar zet daar nu dus extra vaart in.

Siemens Mobility had al alle nieuwe contracten en internationale leveringen aan Rusland en buurland Wit-Rusland stopgezet, maar neemt nu ook afscheid van alle huidige leveringen en werkzaamheden op en rond het spoor in Rusland. De internationale sancties tegenover Rusland omvatten nu bijna alle bedrijfsactiviteiten in het land, zo ook de spoorservice en het onderhoud op het spoor.

Verklaring

“We veroordelen de oorlog in Oekraïne en hebben besloten om een ​​ordelijk proces te voeren om onze industriële bedrijfsactiviteiten in Rusland af te bouwen”, schrijft Siemens Mobility-president en CEO Roland Busch in een verklaring op de website van het Duitse bedrijf. “Gezien onze zorgplicht voor onze medewerkers en langdurige klantrelaties, in een markt waar we al bijna 170 jaar actief zijn, was dit geen gemakkelijke beslissing.”

Busch: “We evalueren de impact op onze mensen en we zullen ze zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Tegelijkertijd bieden we humanitaire hulp aan onze collega’s en de bevolking van Oekraïne en staan ​​we naast de internationale gemeenschap bij het oproepen tot vrede.”

1 procent

De werkzaamheden in Rusland waren goed voor ongeveer 1 procent van de jaarlijkse omzet van het technologiebedrijf. Het grootste deel van de huidige activiteiten had betrekking op onderhouds- en servicewerkzaamheden aan hogesnelheidstreinen.

Hoe het vertrek van Siemens uit Rusland precies zal verlopen is nog niet helemaal duidelijk. Het bedrijf kiest bij het afbouwen van de activiteiten voor een ​​”ordelijk proces”, aldus topman Busch in zijn verklaring.

Lees ook:

Oekraïense Spoorwegen houden rug recht ondanks Russische aanvallen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Siemens Mobility verlaat Russische markt vanwege invasie Oekraïne | SpoorPro.nl
Siemens, hoofdkantoor, München, Duitsland

Siemens Mobility verlaat Russische markt vanwege invasie Oekraïne

Siemens Mobility heeft aangekondigd dat ze de Russische markt zullen verlaten. De treinbouwer was al bezig met het afbouwen van alle werkzaamheden in Rusland, maar zet daar nu dus extra vaart in.

Siemens Mobility had al alle nieuwe contracten en internationale leveringen aan Rusland en buurland Wit-Rusland stopgezet, maar neemt nu ook afscheid van alle huidige leveringen en werkzaamheden op en rond het spoor in Rusland. De internationale sancties tegenover Rusland omvatten nu bijna alle bedrijfsactiviteiten in het land, zo ook de spoorservice en het onderhoud op het spoor.

Verklaring

“We veroordelen de oorlog in Oekraïne en hebben besloten om een ​​ordelijk proces te voeren om onze industriële bedrijfsactiviteiten in Rusland af te bouwen”, schrijft Siemens Mobility-president en CEO Roland Busch in een verklaring op de website van het Duitse bedrijf. “Gezien onze zorgplicht voor onze medewerkers en langdurige klantrelaties, in een markt waar we al bijna 170 jaar actief zijn, was dit geen gemakkelijke beslissing.”

Busch: “We evalueren de impact op onze mensen en we zullen ze zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Tegelijkertijd bieden we humanitaire hulp aan onze collega’s en de bevolking van Oekraïne en staan ​​we naast de internationale gemeenschap bij het oproepen tot vrede.”

1 procent

De werkzaamheden in Rusland waren goed voor ongeveer 1 procent van de jaarlijkse omzet van het technologiebedrijf. Het grootste deel van de huidige activiteiten had betrekking op onderhouds- en servicewerkzaamheden aan hogesnelheidstreinen.

Hoe het vertrek van Siemens uit Rusland precies zal verlopen is nog niet helemaal duidelijk. Het bedrijf kiest bij het afbouwen van de activiteiten voor een ​​”ordelijk proces”, aldus topman Busch in zijn verklaring.

Lees ook:

Oekraïense Spoorwegen houden rug recht ondanks Russische aanvallen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.