Het nieuwe station Amsterdam Zuid vanaf het Mahlerplein

Minder treinen en metro’s vanwege werk aan station Amsterdam Zuid

Foto: https://zuidas.nl/blog/2021/08/13/nieuw-station-amsterdam-zuid-krijgt-zonnepanelen/

Vanwege werkzaamheden bij Amsterdam Zuid rijden van donderdagavond tot en met maandagochtend minder treinen en metro’s. Omwonenden moeten daarnaast rekening houden met veel vrachtverkeer, meldt het projectteam Amsterdam Zuidas.

De werkzaamheden beginnen op donderdagavond om 20.00 uur. Vanaf dat tijdstip rijden er minder treinen. Vanaf vrijdagochtend rijden er minder metro’s. Vanaf maandagochtend worden het trein- en metroverkeer weer hervat.

Van vrijdag tot maandagochtend wordt er gewerkt aan een nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid naar de Brittenpassage. Daarbij worden twee dakdelen voor de passage op hun plek geschoven. Dat gebeurt vanaf een bouwterrein tussen de metrosporen, vlak naast het station.

Wegverkeer ondervindt hinder

Ook het wegverkeer ondervindt hinder als gevolg van de werkzaamheden. Het autoverkeer en fietsers en voetgangers worden omgeleid. Bussen en trams blijven gewoon rijden. Ook de A10 Zuid blijft gewoon open. Tussen donderdagavond 22.00 uur en maandagochtend 05.00 uur is het niet mogelijk om vanaf de Parnassusweg op station Amsterdam Zuid te komen.

Het projectteam meldt dat tijdens de werkzaamheden veel vrachtverkeer over de Parnassusweg, de Strawinskylaan, de Beethovenstraat en de De Boelelaan rijdt wat mogelijk geluidshinder kan veroorzaken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.