Pilz laat wissels met elkaar praten in dezelfde taal

Een van de grootste uitdagen van de spoorbranche is standaardisatie van de manier waarop systemen met elkaar communiceren, aldus Jan van der Heide van automatiseerder Pilz. Op RailTech Europe demonstreerde het bedrijf een proof of concept van een systeem dat wissels met elkaar laat praten.

“Er zitten meerdere systemen in het spoor die niet met elkaar kunnen communiceren. Door die communicatie te standaardiseren zijn er meerdere oplossingen mogelijk en kunnen we sneller en efficiënter werken.” Een van de voorbeelden die Pilz meenam naar RailTech Europe was een object controller om wissels te bedienen. Van der Heide demonstreert hoe het werkt.

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pilz laat wissels met elkaar praten in dezelfde taal | SpoorPro.nl

Pilz laat wissels met elkaar praten in dezelfde taal

Een van de grootste uitdagen van de spoorbranche is standaardisatie van de manier waarop systemen met elkaar communiceren, aldus Jan van der Heide van automatiseerder Pilz. Op RailTech Europe demonstreerde het bedrijf een proof of concept van een systeem dat wissels met elkaar laat praten.

“Er zitten meerdere systemen in het spoor die niet met elkaar kunnen communiceren. Door die communicatie te standaardiseren zijn er meerdere oplossingen mogelijk en kunnen we sneller en efficiënter werken.” Een van de voorbeelden die Pilz meenam naar RailTech Europe was een object controller om wissels te bedienen. Van der Heide demonstreert hoe het werkt.

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.