GVB start aanbesteding onderhoud noodstroominstallaties

Amsterdamse stadsvervoerder GVB is op zoek naar een nieuwe partij die 165 UPS (noodstroom) installaties voor tram- en metrolijnen kan inspecteren, onderhouden en eventueel vervangen. Reageren kan tot 17 mei dit jaar. De aanvang van de opdracht is 1 januari 2020.

De marktconsultatie en de aanbesteding die daar uit moet voortkomen, gaan over honderdvijfenzestig UPS (Uninteruptable Power Supply System) installaties van GVB. Deze staan onder meer op de metro-trajecten Ringlijn en Amstelveenlijn en de tramtrajecten Oostlijn, IJtram en Tram areaal. Later worden er nog vijftig extra installaties aan de aanbesteding toegevoegd van de nieuwe Noord-Zuid metrolijn.

Veiligheidssystemen

De huidige installaties zijn van verschillende toeleveranciers waaronder General Electric, AEG en Benning en variëren in leeftijd. Ze zijn gekoppeld aan vitale veiligheidssystemen van metro en tram zoals het spoorbeveiligingssysteem.

GVB vraagt geïnteresseerde partijen een planning en een kostenraming te maken voor een beheer- en onderhoudsovereenkomst van maximaal acht jaar te maken. Het gaat hierbij om conditiegestuurd onderhoud op basis van de NEN 2767. Meer informatie over de markconsultatie, de aanbesteding en de installaties is te vinden op Tenderned.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.