NS Experience Train tijdens International Film Festival Rotterdam, foto: NS

Railforum maakt genomineerden Blije Reizigers Prijs bekend

Een vernieuwde prijsvergelijker voor treinkaartjes, deelvervoer op afroep en Experience Trains waarin reizigers onderweg naar hun bestemming worden verrast. Dit zijn enkelen van de genomineerden voor de Blije Reizigers Prijs. Railforum reikt deze prijs ieder jaar uit aan het beste, bestaande initiatief in het openbaar vervoer, dat het voor de reizigers plezieriger maakt. De prijs wordt op woensdag 29 november uitgereikt.

Treinreiziger.nl is genomineerd voor de Blije Reizigers Prijs met een vernieuwde prijsvergelijker voor treinkaartjes. Het is daarmee voor het eerst mogelijk om alle type kaartjes en treinacties naast elkaar te zien voor een specifieke reis. Daardoor kun je snel en gemakkelijk het goedkoopste kaartje vinden. Behalve voor reizen binnen Nederland is de prijsvergelijker ook bruikbaar voor reizen naar de belangrijkste Belgische steden.

Genomineerden

Een andere genomineerde is de liftpaal in Oldenmarkt die geïntroduceerd is om het gebrek aan openbaar vervoer van en naar het NS-station in Steenwijk op te vangen. Via de openbare Facebook-groep Liftpaal Oldemarkt kunnen lifters of aanbieders van een lift in Oldemarkt-Steenwijk contact leggen.

Breng Flex is deelvervoer op afroep, waarbij reizigers in Stadsregio Arnhem Nijmegen via een app of per telefoon een zitplaats in een voertuig reserveren. Ze bepalen zelf wanneer ze worden opgehaald bij de halte en waar ze naar toe reizen. Iedere rit heeft een vast prijs van 3,50 euro.

Acties

Syntus voerde tot en met februari 2017 het project Jijblij-wijblijwil waarbij de vervoerder reizigersonderzoek deed en een jaar lang meer beleving toevoegde aan het OV om het reizen met Syntus net iets aangenamer te maken. Voorbeelden van acties tijdens de campagne zijn: Op een zomerse dag een lekkere BBQ op het station.

NS is initiatiefnemer van Experience Trains, een programma om reizigers onderweg naar hun bestemming te verrassen. Tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) genoten reizigers bijvoorbeeld op verschillende trajecten naar Rotterdam van een ware bioscoopervaring in de IFFR treinbioscoop. Eén treinstel werd dagelijks getransformeerd tot een chique filmhuis met korte films en een piccolo, en natuurlijk mocht popcorn als ultieme bioscoopsnack niet ontbreken.

Het is mogelijk om tot 15 november een stem uit te brengen voor de Blije Reizigers Prijs via Railforum.nl/brp.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.