Kantoor Sweco in Groningen

Naam Grontmij verandert in Sweco

Advies- en ingenieursbureau voor het spoor Grontmij Nederland gaat sinds maandag verder onder de naam Sweco Nederland. Grontmij is op 1 oktober 2015 overgenomen door Sweco, het grootste advies- en ingenieursbureau van Europa.

Het Nederlandse ingenieursbureau maakte al deel uit van Sweco en draagt nu ook de naam. Directeur Ton de Jong van Sweco Nederland: “We kijken uit naar deze nieuwe fase voor ons bedrijf, waarin we de kennis en ervaring van twee bedrijven combineren, die beide al meer dan 100 jaar succesvol zijn.”

Overname

Door de overname kan Sweco Nederland haar klanten nog meer internationale kennis en bredere expertise bieden. Wereldwijd werken er ruim 14.000 professionals bij het van oorsprong Zweedse bedrijf, verdeeld over zeven geografische gebieden. In Nederland werken 1.700 mensen op de terreinen Water, Energie, Gebiedsontwikkeling, Mobiliteit en Infrastructuur, Bouw en Vastgoed en Industrie. Het advies- en ingenieursbureau heeft negen vestigingen in Nederland.

De naamswijziging is de afgelopen maanden tot in detail voorbereid. Alle materialen met Grontmij logo, van briefpapier en koffiekopjes tot website, moesten vervangen of verwijderd worden. Zaterdag is het Grontmij-logo op het dak van het kantoor in Groningen vervangen door het Sweco-logo, met inzet van een hoogwerker. Maandag gebeurt dit op de kantoren in Rotterdam en Eindhoven. Op de overige kantoren prijkt binnenkort ook het Sweco-logo. Daarnaast start deze week een mediacampagne inclusief radio commercials, billboards en printadvertenties.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.