OV SAAL

Commissie adviseert Mansveld over toekomstige investeringen spoor

OV SAAL

Een investeringscommissie gaat staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu adviseren over toekomstige investeringsbeslissingen in het openbaar vervoer en spoor. De commissie gaat maximaal vijf jaar investeringsvoorstellen beoordelen. Het is de bedoeling dat het ministerie met het instellen van de commissie meer grip krijgt op de uitgaven bij ProRail en NS.

De commissie zal de staatssecretaris advies geven of de investeringsvoorstellen voldoen aan de doelen en ambities van de Lange Termijn Spoor Agenda. De commissie bestaat uit Bruno Bruins, Ingo Hansen, Erik Verhoef en Aad Veenman.

Investeringen

Bruins is op dit moment voorzitter van de Raad van Bestuur van het UWV. Hij was van juli 2006 tot februari 2007 staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook was hij werkzaam bij vervoerders Westnederland en HTM. Tussen 2008 en 2011 was hij directeur customer relations bij Connexxion.

Ingo Hansen bekleedt de leerstoel Ontwerp van Vervoers- en Verkeersvoorzieningen aan de TU Delft. Hansen is staflid van TRAIL, de Nederlandse onderzoeksschool voor TRAnsport, Infrastructuur en Logistiek. In een onderzoek naar de staat van de spoorinfrastructuur concludeerde hij dat ProRail en de NS te veel gericht zijn op korte termijn winst.

Onderzoek

Erik Verhoef is hoogleraar Ruimtelijke Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en als onderzoeker aan het Tinbergen Instituut verbonden. Zijn onderzoek is gericht op het gebruik van verkeer en vervoer door reizigers en hoe schadelijke uitstoot het beste via beleidsmaatregelen zoals rekeningrijden kan worden beperkt.

Aad Veenman was van 2002 tot 2009 president-directeur van de NS. Veenman heeft commissariaten bij Draka en Achmea. Ook is hij voorzitter van de raad van commissarissen van TenneT, Trans Link Systems en ECN/NRG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.