Wissels, spoor, Neurenberg, Duitsland

Strukton levert dataloggers voor monitoringsysteem DB Netz

Strukton Systems gaat 90 dataloggers leveren voor een monitoringsysteem van de Duitse spoorbeheerder DB Netz AG. De dataloggers gaan straks informatie over ongeveer duizend wissels vastleggen.

DB Netz is bezig met de uitrol van het diagnose- en analyseplatform DIANA om preventief onderhoud te kunnen plegen. De dataloggers van Strukton maken daar straks onderdeel vanuit. Dit programma levert leveranciersonafhankelijke data over de conditie van de systemen langs het spoor. Stap voor stap worden alle te monitoren installaties aan het DIANA-platform aangesloten.

Wisselmonitoring

In de eerste fase van de uitrol van de DIANA-wisselmonitoring moeten ongeveer duizend wissels op afstand worden gemonitord en aangesloten aan DIANA. DB Netz AG heeft daarvoor DIANA DIR-ACS, een sensor voor het meten van de wisselstroom, ontwikkeld en op de markt gebracht. DB Netz zocht vervolgens een datalogger die op de gepatenteerde DIR-ACS kan worden aangesloten.

In het aanbestedingsproces slaagde Strukton Systems erin DB Netz AG te overtuigen van het concept van de microPOSS-datalogger, die al internationaal wordt ingezet en geschikt is voor het monitoren van driefasenwisselmotoren. Strukton Systems kreeg daarop de opdracht de dataloggers te leveren. Strukton Systems levert meer dan 90 dataloggers in een gemodificeerde versie van de microPOSS, met een andere behuizing.

DB Netz AG

DB Netz AG is verantwoordelijk voor meer dan 33.000 spoor en is daarmee de grootste railinfrabeheerder in Europa. Op het Duitse spoorwegnet worden jaarlijks meer dan een miljard treinkilometers afgelegd. Bij DB Netz AG werken ruim 36.000 medewerkers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Strukton levert dataloggers voor monitoringsysteem DB Netz | SpoorPro.nl
Wissels, spoor, Neurenberg, Duitsland

Strukton levert dataloggers voor monitoringsysteem DB Netz

Strukton Systems gaat 90 dataloggers leveren voor een monitoringsysteem van de Duitse spoorbeheerder DB Netz AG. De dataloggers gaan straks informatie over ongeveer duizend wissels vastleggen.

DB Netz is bezig met de uitrol van het diagnose- en analyseplatform DIANA om preventief onderhoud te kunnen plegen. De dataloggers van Strukton maken daar straks onderdeel vanuit. Dit programma levert leveranciersonafhankelijke data over de conditie van de systemen langs het spoor. Stap voor stap worden alle te monitoren installaties aan het DIANA-platform aangesloten.

Wisselmonitoring

In de eerste fase van de uitrol van de DIANA-wisselmonitoring moeten ongeveer duizend wissels op afstand worden gemonitord en aangesloten aan DIANA. DB Netz AG heeft daarvoor DIANA DIR-ACS, een sensor voor het meten van de wisselstroom, ontwikkeld en op de markt gebracht. DB Netz zocht vervolgens een datalogger die op de gepatenteerde DIR-ACS kan worden aangesloten.

In het aanbestedingsproces slaagde Strukton Systems erin DB Netz AG te overtuigen van het concept van de microPOSS-datalogger, die al internationaal wordt ingezet en geschikt is voor het monitoren van driefasenwisselmotoren. Strukton Systems kreeg daarop de opdracht de dataloggers te leveren. Strukton Systems levert meer dan 90 dataloggers in een gemodificeerde versie van de microPOSS, met een andere behuizing.

DB Netz AG

DB Netz AG is verantwoordelijk voor meer dan 33.000 spoor en is daarmee de grootste railinfrabeheerder in Europa. Op het Duitse spoorwegnet worden jaarlijks meer dan een miljard treinkilometers afgelegd. Bij DB Netz AG werken ruim 36.000 medewerkers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.