Workshops, RailTech 2015

Publiek enthousiast over kennisworkshops op RailTech

VIDEO – Op RailTech 2015 werden voor het eerst kennisworkshops op de beursvloer gegeven, waarbij deskundigen presentaties gaven over belangrijke thema’s waar de spoorsector aan werkt. Dit viel goed in de smaak, want sommige bezoekers gaven aan zelfs speciaal voor de workshops naar RailTech te zijn gekomen. “De uitwisseling van kennis en expertise is heel belangrijk, want dat haalt mensen naar een beurs toe”, aldus een deelnemer aan de workshops.

De kennisworkshops bleken voor veel bezoekers een meerwaarde te hebben, onder meer vanwege de interactie tussen spoorprofessionals. “De workshops hebben een meerwaarde. Daardoor is het niet alleen handjes schudden, want dat kun je natuurlijk ook even tussendoor doen, maar toch een stukje kennisoverdracht. In de sessie die net is geweest zie je dat er toch weer slimme vragen worden gesteld, waar je zelf niet aan had gedacht. En dat zijn toch wel de krenten uit de pap die je mee wil nemen”, vindt een bezoeker.

Bekijk hier de videoreportage over de kennisworkshops:

Contact met branchegenoten

Ook het contact met branchegenoten maakt het voor de aanwezigen interessant. “Het zijn aardige mensen, mensen met dezelfde belangstelling. Je hoeft niet helemaal uit te leggen waar het over gaat. Je bent met rail bezig. Dat maakt het wel een stuk makkelijker”, zegt een ander.

Vanwege het grote succes zal de organisatie van RailTech ook bij de volgende editie gratis kennisworkshops aanbieden. De elfde editie van RailTech vindt plaats op 28, 29 en 30 maart 2017.

Onderwerpen:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.