GreenCityTrip voegt Boedapest toe als nachttrein-bestemming

2022, GreenCityTrip

Nachttreinaanbieder GreenCityTrip gaat reizen verzorgen naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest, zo heeft het bedrijf dinsdag laten weten. Daarmee staat GreenCityTrip stil bij zijn eenjarig bestaan.

Met de toevoeging van Boedapest aan de lijst met bestemmingen, groeit het aantal steden dat met de nachttrein te bereiken is naar 10. GreenCityTrip mede-eigenaar Maarten Bastian hoopt daarmee te kunnen profiteren van de aanhoudende problemen op Schiphol.

“Veel mensen plannen daarom een alternatieve vakantie. Waar sommige mensen nog over de streep getrokken moesten worden om het reizen per nachttrein uit te proberen, zien we dat dit nu in een stroomversnelling komt”, aldus Bastian, die toevoegt dat het bedrijf de vraag naar reizen in een jaar tijd heeft zien verdubbelen.

Proef op de som

SpoorPro nam afgelopen de zomer de proef op de som en vertrok naar Praag. Onderweg constateerden we destijds nog wel een paar ongemakken, zoals enkele nukken van relatief oud materieel en diestgeplande stops. “Het is raar en opvallend dat je met oud materieel en nieuw concept neer moet zetten”, zei directeur Hessel Winkelman daar toen over.

Langeafstandsreizen over het spoor is sowieso nog niet zonder uitdagingen, erkende Winkelman. Het komt regelmatig voor dat nachttreinen plaats moeten maken voor reguliere treinen en daardoor langer moeten wachten.
“Het wordt steeds drukker op het spoor, het spoorwegnet is daar niet op ingericht. In het ene land krijgen we prioriteit, in het andere land juist niet. Vooral in Duitsland is dat een probleem, in Tsjechië en Oostenrijk juist helemaal niet.”

Dadelijk ook naar de Oostenrijkse Alpen

Overigens zal het aantal bestemming deze winter nog verder toenemen, aangezien dan de zogeheten TUI Ski Express moet gaan rijden. Deze nachttrein in samenwerking met de vakantie-aanbieder vertrekt vanaf Amsterdam en rijdt via Utrecht rechtstreeks door naar Oostenrijk. De dienst komt bij Wörgl het land binnen en splitst zich daar in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland, waarna de trein bij verschillende wintersportplaatsen stopt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.