Treinmachinist

Uitzendbureau Railwork opent tweede vestiging in Hamburg

Uitzendorganisatie Railwork heeft in Hamburg haar tweede kantoor geopend. De Duitse vestiging van het Bossche bedrijf, gespecialiseerd in spoorpersoneel, werd op 19 maart geopend.

Volgens directeur Björn Ormeling was de stap een logische. “Duitsland is uiteraard een veel grotere markt dan de Nederlandse, dus was het voor ons interessant daar ook een kantoor te openen”, zegt hij. “Duitsland is ook veel meer een spoorland dan Nederland. Daar heb je heel veel lokale baantjes. In Nederland zijn die er eigenlijk niet.”

Het bureau rekruteert spoorpersoneel voor zowel het reizigers- als het goederenvervoer. Klanten van Railwork zijn onder andere het Duitse DB Schenker, Rotterdam Rail Feeding, Arriva en NS.

Hamburg

Railwork heeft voor Hamburg gekozen vanwege de twee werknemers die in de stad woonachtig waren op het moment dat zij werden aangenomen. De locatie van de Duitse Hanzestad als spoorknooppunt an sich heeft daar dus niet veel mee te maken, zegt Ormeling.

Hij stelt dat het er in de spoorbranche niet veel toe doet waar een kantoor is gevestigd. “In Nederland reizen we het hele land door. En je kunt heel veel doen via e-mail en telefoon.”

In Nederland zet Railwork volgens Ormeling elke week tussen de veertig en vijftig mensen in.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.