Betuwelijn, goederenvervoer

Keyrail distantieert zich ‘met klem’ van zware kritiek FNV

Exploitant van de Betuweroute Keyrail distantieert zich met klem van de zware kritiek die FNV Spoor uit in een brief aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur). In die brief schrijft de vakbond dat Keyrail commerciële belangen laat prevaleren boven veiligheid, cijfers over punctualiteit van treinen manipuleert en werknemers onder druk zet ten koste van die veiligheid.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Steven Don

3 reacties op “Keyrail distantieert zich ‘met klem’ van zware kritiek FNV”

John (Spoorland)|13.03.12|19:41

Het gaat om 6 mensen van Verkeerleiding Kijfhoek die de boel ophitsen. De rest van het personeel doet gewoon prima en veilig zijn werk. De namen van deze “ik wil niet hard werken” mannen zijn intern (Keyrail en ProRail)bekend. Het zal niet lang duren voordat de namen van deze mannen bekend worden. ProRail houd eens een schoonmaakactie onder het onwillig personeel. Ook ik (en ca 100 mensen met mij) ben bekend deze namen te “lekken”. U hoeft het slechts te vragen en ik geef u een kaderlid FNV.

Martens|15.03.12|14:10

brief gemaakt waarin onomwonden staat beschreven dat het personeel op de verkeersleidingpost geen vertrouwen meer heeft in de leiding van Keyrail. Pas toen 75% van het postpersoneel deze had ondertekend en de Raad van Commissarissen van Keyrail ons in de gelegenheid stelde om in gesprek met de directie alle onderwerpen zonder taboe te bespreken, was de directie van Keyrail bereid om in te gaan op de zorgen van het personeel van de verkeersleidingpost.

R.Baard|04.07.12|19:04

Maar jij wil toch niet vertellen dat er wel veilig gewerkt word? 26-10-2010 in de nachtdienst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.