Makkelijk, veilig én duurzaam gelaste kabels beschermen

Wanneer bij renovatie van kabeltrajecten ondergrondse kabels bovengronds gehaald moeten worden is er altijd een risico op breuk. Dat risico is nog groter wanneer er lassen in de kabel zitten. Door het omhoog halen komt er door de trekbelasting axiale spanning op de las te staan waardoor de kans op een breuk groot is. Een breuk is vervelend wanneer hierdoor een netwerk plat komt te liggen, maar wordt nog vervelender wanneer zich een persoonlijke ongeval voordoet. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Nu wordt in veel projecten, waaronder in de treinsector, gebruik gemaakt van getimmerde lasmofkisten. Op zich bruikbaar, maar ze zijn zwaar, log, nemen veel ruimte in en het kost veel tijd om ze dicht te maken. Bovendien zijn ze door de grote kabelgaten niet knaagdiervrij, waardoor er alsnog risico is op schade. De PION Endura lasmofontlaster is een slim alternatief.

Slanke lasmofontlaster

De Endura is een slanke lasmofontlaster die toch oersterk is. Door de beperkte grootte kan de Endura al in de geul aangebracht worden waardoor het risico op breuk geminimaliseerd wordt. En plaatsen gaat snel en makkelijk. Uiteraard is de Endura ook gemaakt van gerecycled kunststof.

Doordat de Endura zeer stevig en UV- en warmte-resistent is gaat hij ook makkelijk meerdere projecten mee. “Dat is dus dubbelop een duurzame keuze”, aldus PION Kunststoffen.

Onderwerpen:

Pion Kunststoffen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Makkelijk, veilig én duurzaam gelaste kabels beschermen | SpoorPro.nl

Makkelijk, veilig én duurzaam gelaste kabels beschermen

Wanneer bij renovatie van kabeltrajecten ondergrondse kabels bovengronds gehaald moeten worden is er altijd een risico op breuk. Dat risico is nog groter wanneer er lassen in de kabel zitten. Door het omhoog halen komt er door de trekbelasting axiale spanning op de las te staan waardoor de kans op een breuk groot is. Een breuk is vervelend wanneer hierdoor een netwerk plat komt te liggen, maar wordt nog vervelender wanneer zich een persoonlijke ongeval voordoet. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Nu wordt in veel projecten, waaronder in de treinsector, gebruik gemaakt van getimmerde lasmofkisten. Op zich bruikbaar, maar ze zijn zwaar, log, nemen veel ruimte in en het kost veel tijd om ze dicht te maken. Bovendien zijn ze door de grote kabelgaten niet knaagdiervrij, waardoor er alsnog risico is op schade. De PION Endura lasmofontlaster is een slim alternatief.

Slanke lasmofontlaster

De Endura is een slanke lasmofontlaster die toch oersterk is. Door de beperkte grootte kan de Endura al in de geul aangebracht worden waardoor het risico op breuk geminimaliseerd wordt. En plaatsen gaat snel en makkelijk. Uiteraard is de Endura ook gemaakt van gerecycled kunststof.

Doordat de Endura zeer stevig en UV- en warmte-resistent is gaat hij ook makkelijk meerdere projecten mee. “Dat is dus dubbelop een duurzame keuze”, aldus PION Kunststoffen.

Onderwerpen:

Pion Kunststoffen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.