HITACHI RAIL

Thales heeft verkoop Ground Transportation Systems activiteiten afgerond

Hitachi Rail
Het Hitachi-logo wordt geplaatst op het pand van Hitachi Rail in Huizen Foto: Flux Film

Thales heeft de verkoop van haar spoorwegtechnologiedivisie aan het Japanse concern Hitachi Rail afgerond. Beide bedrijven melden dat met de verkoop van de Ground Transportation Systems Global Business Unit een bedrag van 1,66 miljard euro is gemoeid.

Met ongeveer 9.000 medewerkers is de afdeling Ground Transportation Systems wereldwijd marktleider op het gebied van treinbeveiliging- en treinbesturingssystemen, telecommunicatie- en toezichtsystemen en ticketingoplossing. De werknemers zullen van bedrijf wisselen, waarvan zo’n 2.000 op drie locaties in Duitsland.

“Met deze desinvestering versterkt Thales haar strategische focus op drie hoogtechnologische groeimarkten voor de lange termijn: lucht- & ruimtevaart, defensie & veiligheid en cybersecurity & digitale identiteit”, aldus Thales in een persaankondiging. De verkoop wordt verantwoord in de financiële cijfers van het tweede kwartaal van 2024.

“Hitachi streeft ambitieuze plannen na om zijn groei op de Duitse spoorwegmarkt op het gebied van signaleringstechnologie en rollend materieel te versnellen”, aldus Hitachi in een toelichting op de koop.

Met de overname van de spoorwegtechnologiedivisie is Hitachi Rail nu actief in 51 landen.

Auteur: Thales

Bron: Mobiliteit

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Thales heeft verkoop Ground Transportation Systems activiteiten afgerond | SpoorPro.nl