Hof van Twente nog dit jaar NABO-koploper af

Een NABO
Bij een NABO moet iedereen die wil oversteken zelf kijken of er een trein aankomt. Rob Dammers/Creative Commons

ProRail en de Overijsselse gemeente met de welluidende naam Hof van Twente, waaronder de voormalige gemeenten Goor, Delden, Markelo, Diepenheim en Ambt vallen, volbrengen nog dit jaar samen een waar huzarenstukje. Eind 2023 zullen er geen NABO’s meer zijn in het Hof van Twente. Voor alle dertien (!) onbeveiligde overwegen is een oplossing gevonden en deze worden nog in 2023 uitgevoerd. “Alle plannen zijn klaar en uitbesteed. Nog dit jaar worden alle werken afgerond”, aldus verkeerskundige John Meijer van de gemeente Hof van Twente.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hof van Twente nog dit jaar NABO-koploper af | SpoorPro.nl

Hof van Twente nog dit jaar NABO-koploper af

Een NABO
Bij een NABO moet iedereen die wil oversteken zelf kijken of er een trein aankomt. Rob Dammers/Creative Commons

ProRail en de Overijsselse gemeente met de welluidende naam Hof van Twente, waaronder de voormalige gemeenten Goor, Delden, Markelo, Diepenheim en Ambt vallen, volbrengen nog dit jaar samen een waar huzarenstukje. Eind 2023 zullen er geen NABO’s meer zijn in het Hof van Twente. Voor alle dertien (!) onbeveiligde overwegen is een oplossing gevonden en deze worden nog in 2023 uitgevoerd. “Alle plannen zijn klaar en uitbesteed. Nog dit jaar worden alle werken afgerond”, aldus verkeerskundige John Meijer van de gemeente Hof van Twente.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl