Boels Rental

GVB en Boels Rental tekenen contract voor inhuur materieel en gereedschap

Een wiellader / shovel van verhuurbedrijf Boels RentalArnold Bartels / Wikimedia Commons

De Amsterdamse stadsvervoerder GVB heeft een meerjarige raamovereenkomst getekend met Boels Rental voor de inhuur van materieel en gereedschappen om te sleutelen aan onder meer de trams, metro’s en de spoorse infra in de hoofdstad. Het contract heeft een duur van acht jaar, zo zijn beide partijen overeengekomen.

Volgens GVB “ontzorgt de meerjarige raamovereenkomst met groene focus” het bedrijf over de gehele breedte. De Amsterdamse vervoerder zegt voor Boels Rental te hebben gekozen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook het duurzame karakter van het verhuurbedrijf is van invloed op de achtjarige gunning, omdat GVB op zoek was naar een gedegen MVO-partner.

Duurzame eis

Boels Rental heeft volgens GVB een aantrekkelijke eco-strategie, is goed voorzien in de verhuur van duurzaam materieel en gereedschappen en heeft vijf filialen in Amsterdam. “Dat sluit zeer goed aan op die uitvraag”, aldus GVB.

Peter Leemans, contractmanager namens GVB laat weten dat duurzamer OV en bijdragen aan een bereikbare, gezonde en leefbare stad “belangrijke pijlers” zijn voor de stadsvervoerder. “We investeren in duurzame energie en proberen continu energie te besparen.” Leemans benadrukt dat dit een eis is die GVB aan al haar leveranciers stelt. “Ook zij moeten zo duurzaam mogelijk werken”, aldus Leemans.

“Deze meerjarige samenwerking volgt op een reed bestaande duurzame relatie met GVB”, zo legt Jeffrey Bosch, directeur Lease en Tender desk bij Boels, uit. De samenwerking past volgens Bosch uitstekend binnen de strategieën van zowel GVB als Boels.

Spoormaterieel

Boels Rental heeft wereldwijd 720 vestigingen in 18 verschillende landen. Het verhuurbedrijf zegt te beschikken over een breed assortiment zero-emission machines en garandeert korte transportafstanden in het contract met GVB.

Boels Rental verhuurt onder meer spoormaterieel voor NS spoortypen, lightrail en industriële sporen. Daaronder vallen bijvoorbeeld slijpmachines, kraag- en klemboutmachines, boor- en schroefmachines, transportmaterieel en hoogwerkers.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GVB en Boels Rental tekenen contract voor inhuur materieel en gereedschap | SpoorPro.nl