MerwedeLingelijn

Politieke vragen over schrappen treinen op de Merwedelingelijn

Jan Pieter Rottier

Elf politieke partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur van Zuid-Holland over het schrappen van de helft van de treinen op de Merwedelingelijn. Vervoerder Qbuzz wil naast het minimaliseren van het aantal treinen ook vanaf 27 juni minder bussen laten rijden.

Qbuzz besloot naar eigen zeggen om minder treinen en bussen in te zetten om de reiziger de komende periode “een betrouwbare en voorspelbare dienstregeling aan te bieden.” Met de oude dienstregeling kon de vervoerder door personeelstekort uitval van medewerkers door bijvoorbeeld ziekte slecht opvangen. Dat kan zorgen voor een onvoorspelbare dienstregeling met onder andere treinen die op het laatste moment toch niet kunnen rijden.

Politieke verontwaardiging

De politiek is verontwaardigd over het besluit van Qbuzz. Elf politieke partijen hebben gezamenlijk vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Ze willen weten of Qbuzz toestemming heeft voor de verslechtering van het vervoer in de Drechtsteden, en of Qbuzz überhaupt zomaar treinen mag schrappen.

Zorgen over openbaar vervoer

De politieke partijen stellen ook dat zij signalen ontvangen dat de medewerkers van Qbuzz ontevreden zijn en een hoog ziekteverzuim hebben. Daarnaast maken de partijen zich grote zorgen over de toekomst van het vervoer. De coronasteun houdt eind dit jaar op, en als meer vervoerders minder treinen laten rijden zijn de partijen bang er steeds minder reizigers zullen kiezen voor het openbaar vervoer.

Dit artikel verscheen eerder op de website van zustervakblad OVPro.nl.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is verslaggever, journalist en redacteur voor OVPro.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politieke vragen over schrappen treinen op de Merwedelingelijn | SpoorPro.nl
MerwedeLingelijn

Politieke vragen over schrappen treinen op de Merwedelingelijn

Jan Pieter Rottier

Elf politieke partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur van Zuid-Holland over het schrappen van de helft van de treinen op de Merwedelingelijn. Vervoerder Qbuzz wil naast het minimaliseren van het aantal treinen ook vanaf 27 juni minder bussen laten rijden.

Qbuzz besloot naar eigen zeggen om minder treinen en bussen in te zetten om de reiziger de komende periode “een betrouwbare en voorspelbare dienstregeling aan te bieden.” Met de oude dienstregeling kon de vervoerder door personeelstekort uitval van medewerkers door bijvoorbeeld ziekte slecht opvangen. Dat kan zorgen voor een onvoorspelbare dienstregeling met onder andere treinen die op het laatste moment toch niet kunnen rijden.

Politieke verontwaardiging

De politiek is verontwaardigd over het besluit van Qbuzz. Elf politieke partijen hebben gezamenlijk vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Ze willen weten of Qbuzz toestemming heeft voor de verslechtering van het vervoer in de Drechtsteden, en of Qbuzz überhaupt zomaar treinen mag schrappen.

Zorgen over openbaar vervoer

De politieke partijen stellen ook dat zij signalen ontvangen dat de medewerkers van Qbuzz ontevreden zijn en een hoog ziekteverzuim hebben. Daarnaast maken de partijen zich grote zorgen over de toekomst van het vervoer. De coronasteun houdt eind dit jaar op, en als meer vervoerders minder treinen laten rijden zijn de partijen bang er steeds minder reizigers zullen kiezen voor het openbaar vervoer.

Dit artikel verscheen eerder op de website van zustervakblad OVPro.nl.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is verslaggever, journalist en redacteur voor OVPro.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.