Arriva gaat minder treinen rijden vanwege personeelstekort

Een omgebouwde WINK-trein van Arriva
Foto: Marieke van Gompel

Vanwege oplopende personeelstekorten bij Arriva heeft de vervoerder besloten om vanaf zaterdag 11 juni met minder treinen te rijden. Dit heeft als gevolg dat de dienstregeling van de Noordelijke Lijnen zal worden aangepast. Op de trajecten Leeuwarden-Groningen, Groningen-Delfzijl en Groningen-Veendam rijdt er per uur een trein minder.

Per uur zal er één sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden van het spoorboekje worden geschrapt. Tussen Zuidhorn en Groningen zullen er vanaf 20.00 uur minder treinen rijden. Tussen Groningen en Delfzijl zal er nog maar één trein per uur gaan rijden, evenals op het traject Groningen-Veendam.

Machinisten

Arriva heeft onlangs wel flink geïnvesteerd in het aantrekken en opleiden van nieuw personeel. Een nieuwe ploeg van machinisten is in mei geslaagd om op de trein te mogen rijden. Omdat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de papieren echter nog niet heeft uitgeven, zijn de machinisten nog niet bevoegd om op de trein te mogen rijden.

Werken in de spoorsector

Op woensdag 22 juni van 17:00 – 19:00 wordt er in de Jaarbeurs in Utrecht een speciaal programma georganiseerd waar werkzoekenden en (bijna) afgestudeerden kennis kunnen maken met de spoorsector op een laagdrempelige en informele manier. Het is mogelijk om actieve medewerkers in de spoorsector te ontmoeten en kennis te maken met de kansen die er liggen in de sector.

Nieuwschierig geworden? Je kunt je hier aanmelden voor dit speciale programma, onderdeel van het RailTech Europe 2022 Event.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva gaat minder treinen rijden vanwege personeelstekort | SpoorPro.nl

Arriva gaat minder treinen rijden vanwege personeelstekort

Een omgebouwde WINK-trein van Arriva
Foto: Marieke van Gompel

Vanwege oplopende personeelstekorten bij Arriva heeft de vervoerder besloten om vanaf zaterdag 11 juni met minder treinen te rijden. Dit heeft als gevolg dat de dienstregeling van de Noordelijke Lijnen zal worden aangepast. Op de trajecten Leeuwarden-Groningen, Groningen-Delfzijl en Groningen-Veendam rijdt er per uur een trein minder.

Per uur zal er één sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden van het spoorboekje worden geschrapt. Tussen Zuidhorn en Groningen zullen er vanaf 20.00 uur minder treinen rijden. Tussen Groningen en Delfzijl zal er nog maar één trein per uur gaan rijden, evenals op het traject Groningen-Veendam.

Machinisten

Arriva heeft onlangs wel flink geïnvesteerd in het aantrekken en opleiden van nieuw personeel. Een nieuwe ploeg van machinisten is in mei geslaagd om op de trein te mogen rijden. Omdat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de papieren echter nog niet heeft uitgeven, zijn de machinisten nog niet bevoegd om op de trein te mogen rijden.

Werken in de spoorsector

Op woensdag 22 juni van 17:00 – 19:00 wordt er in de Jaarbeurs in Utrecht een speciaal programma georganiseerd waar werkzoekenden en (bijna) afgestudeerden kennis kunnen maken met de spoorsector op een laagdrempelige en informele manier. Het is mogelijk om actieve medewerkers in de spoorsector te ontmoeten en kennis te maken met de kansen die er liggen in de sector.

Nieuwschierig geworden? Je kunt je hier aanmelden voor dit speciale programma, onderdeel van het RailTech Europe 2022 Event.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.